Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 04/11/2015
Arhiva Zile si Nopti

Unde ieși cu prietenul tău patruped la plimbare?

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Unde ieși cu prietenul tău patruped la plimbare? Share Unde ieși cu prietenul tău patruped la plimbare?


Cine are un animal de companie știe că acesta se bucură de micile frumuseți ale vieții sale (scurte) tot timpul. Iar toamna, câinii mai au o bucurie în plus: să alerge printre frunzele uscate. Toți proprietarii de animale din Brașov știu că nu au voie cu necuvântătoarele în parcuri, în locurile de joacă pentru copii sau în alte spații unde interdicția este semnalizată cu indicatoare. Atunci unde poți ieși în oraș cu prietenul tău patruped? Noi am găsit câteva zone numai bune pentru o tură de alergare printre funzele ruginii.
Puteți să vă bucurați de peisaj în parcul de sub Tâmpa sau dacă aveți energie urcați potecile de pe munte. Câinelui sigur o să îi placă.
În diferite zone din oraș din apropierea parcurilor, destinate doar oamenilor sunt amenajate și țarcuri speciale pentru câini. E drept, spațiul e destul de restrâns pentru ca prietenul tău să poată alerga așa cum și-ar dori, dar locul e bun măcar pentru o zbenguială cu bățul sau mingea. Găsești astfel de locuri în zona Gării Brașov, în cartierul Astra sau în Centrul Civic.
Un parc mare, în care accesul cu animale de companie este permis se află la capătul Bulevardului Griviței, spre Stupini. Vei găsi acolo bănci de jur împrejur și sunt și două spații amenajate pentru cei care doresc să joace baschet. Îți poți lăsa aici câinele să alerge în voie.

Dacă nu ai câine, dar vrei să dai o mână de ajutor poți să îi scoți la plimbare pe câinii de la Ecarisajul Stupini. De miercuri până vineri, între orele 10.00 şi 15.00 adapostul e deschis și pentru vizitare.
Și cercetătorii au demonstrat că plimbarea cu câinele are beneficii asupra sănătății. În preajma animalului de companie nivelul hormonului oxitocină creşte, iar asta ajută la reducerea tensiunii arteriale şi a nivelului de cortizol, un hormon eliberat când ești stresat.

Dacă știi și tu locuri frumoase din oraș, unde ai voie să mergi cu câinele la joacă, împărtășește-le și cu ceilalți stăpâni.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.