Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 27/10/2015
Arhiva Zile si Nopti

Mariano Castro & Berti Barbera @ Brasov Jazz&Blues Festival 2015

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Mariano Castro & Berti Barbera @ Brasov Jazz&Blues Festival 2015 Share Mariano Castro & Berti Barbera @ Brasov Jazz&Blues Festival 2015


Mariano Castro (Narcotango) revine la Brașov, de data aceasta într-un duet alături de Berti Barbera.

În cariera sa de interpret, Mariano Castro abordează diferite stiluri muzicale, cântând alături de formaţii de rock, jazz, tango, folclor şi muzică clasică, precum şi ca solist de pian şi chitară. Din anul 2008, face parte din grupul Narcotango, recunoscut la nivel mondial, care realizează o fuziune între tango, jazz şi muzică electronică. Împreună cu Narcotango, a fost nominalizat de două ori la Grammy Awards (2009 şi 2010) la categoria „Cel mai bun album de tango”.

Mariano José Castro a interpretat muzică clasică în diverse grupuri instrumentale împreună cu importanţi violinişti, violoncelişti şi flautişti. A susţinut concerte solo în SUA, Canada şi Europa, interpretând muzica de Piazzolla şi alte nume importante ale tangoului şi muzicii argentiniene.

Berti Barbera muzicianul crede că oamenii pot fi cunoscuţi după muzica pe care o ascultă. “Nu ne naştem cu asta, ci doar cu urechi. Audiţia se educă, la fel ca orice altă virtute. O facem în funcţie de alegere, dar mai ales de posibilităţi. Ştim să ascultăm muzică în momentul în care ne deschidem şi primim o influenţă bună şi învăţăm întregul ”ritual”. De aceea putem cunoaşte atât de bine oamenii, după muzică pe care o ascultă.” Are multe realizări şi ca muzician, şi ca actor. Ar putea fi numit “vedetă”.”Am avut bucuria de a întâlni oameni valoroşi, consideraţi de alţii vedete. Cred că vedetă te fac alţii. Nu cred că a deveni vedetă poate fi un deziderat. Popularitatea era rezultatul valorii tale. Acum e rezultatul unei bune campanii de marketing, de aceea noţiunea de “vedetă” a devenit relativă. Nu mă consider o vedetă, ştiu doar că rezultatele reflectă acţiunea.”

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută