Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 01/10/2015
Arhiva Zile si Nopti

11 monumente ale Brașovului, promovate cu ajutorul „funiei wireless”

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii 11 monumente ale Brașovului, promovate cu ajutorul „funiei wireless” Share 11 monumente ale Brașovului, promovate cu ajutorul „funiei wireless”


Agenția Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă Brașovîn parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Județului Brașov, Primăria Brașov și cu sprijinul voluntarilor Liceului de Arte Plastice „Hans Mattis Teutsch”, derulează un proiect ce vizează reinserţia monumentelor istorice în spaţiul comunitar şi promovarea acestora prin metode neconvenționale. Astfel, prin proiectul denumit „Funia wireless a Brașovului” vor fi promovate 11 monumente istorice. Practic va fi realizată o aplicație IT&C, prin intermediul căreia deținătorii de telefoane inteligente vor avea informații la fața locului despre fiecare monument, despre evenimentele culturale ale orașului și vor primi informații utile pentru orientare și deplasare la celelalte obiective. Cele 11 obiective istorice sunt: Bastionul Țesătorilor, Turnul Funarilor, Turnul Pulberăriei, Turnul Lemnarilor, Bastionul Postăvarilor, Poarta Schei, Poarta Ecaterinei, Turnul Negru, Turnul Alb, Biserica Neagră, Turnul Sfatului. „Funia wireless a Brașovului” este un proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și are o valoare de 55.364 lei, din care 46.976 lei reprezintă finanțare nerambursabilă.

Pe parcursul celor două luni de implementare se vor derula și mai multe activități: un atelier demonstrativ de lucru cu un utilaj tradițional de împletit funii, un atelier demonstrativ de desen în grafit și un atelier de creație meșteșugărească, pentru 10 participanți, pe durata a șase săptămâni (o zi pe săptămână). Aceștia, sub îndrumarea unui meșteșugar, vor realiza stema Brașovului din sfoară, având o lungime de aproximativ doi metri. Lucrarea va fi montată pe Turnul Funarilor, fiind redată publicului. Minimum 100 de elevi vor participa la vizite ale fortificațiilor, urmate de activități creative de împletit sfoară, sub îndrumarea voluntarilor de la Liceul de Arte Plastice „Hans Mattis Teutsch”. De asemenea, în Turnul Funarilor și în spațiul public din jur se vor derula activități de animare a acestuia, astfel încât valențele istorice al fortificațiilor să se combine cu funcțiunile de educație pentru patrimoniu, atât cel construit cât și patrimoniul imaterial.

 

Sursa bizbrasov.ro

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.