Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 21/09/2015
Arhiva Zile si Nopti

Expoziția de gravuri Rembrandt@Brașov la Muzeul Casa Mureșenilor

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Expoziția de gravuri Rembrandt@Brașov la Muzeul Casa Mureșenilor Share Expoziția de gravuri Rembrandt@Brașov la Muzeul Casa Mureșenilor


Consiliul Județean Brașov și Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov vă invită să vizitați expoziția „REMBRANDT@BRAȘOV”, care reunește peste 200 de gravuri după creația marelui pictor Rembrandt, realizate în secolul al XIX-lea la Biblioteca Națională a Franței și care au fost în colecția lui Eugène Dutuit.

Preț bilete: 20 lei

In anul 1615, al nouălea copil născut în familia van Rijn din Leiden, Olanda, împlinea 9 ani. 500 sute de ani mai tarziu avea sa fie cunoscut sub numele Rembrandt, si era cel mai cunoscut pictor din istorie. 

Colectia de fata apartine politicianului, istoricului si colectionarului de arta francez, Eugène Dutuit (1807 – 1886). Acesta a publicat, impreuna cu A. Levy in 1887, un catalog cu aceste imagini ale lui Rembrandt. Dutuit a dontat toate colectiile sale Bibliotecii Nationale Franceze din Paris.

Insemmnul BR Crown Lugt 410, reprezentand Biblioteca Nationala Franceza, este partial vizibil pe lucrari, dovedind autenticitatea acestora. Matritele gravate au fost utilizate inainte de 1848 in atelierele Bibliotecii Nationale Franceze, sub directoratul lui Josepg Naudet.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.