Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 02/09/2015
Arhiva Zile si Nopti

Astăzi la școală trebuie să învățăm RĂBDAREA!

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Astăzi la școală trebuie să învățăm RĂBDAREA! Share Astăzi la școală trebuie să învățăm RĂBDAREA!


Vremurile în care un copil cu dizabilități sau autism era obligat să stea acasă devin încet încet istorie. Asociația “Rază de Speranță” din Brașov, ai cărei peste 60 de beneficiari sunt copii diagnosticați cu autism, se pregătește de un nou an școlar! Astfel, în perioada 17 și 18 septembrie vă invită la cursul “Inițierea în terapia copilului cu TSA”, dedicat psihologilor, terapeuților, studenților și părinților copiilor cu acest tip de tulburări de dezvoltare. Cursul se va baza pe demonstrații practice care să vină în sprijinul micuților cu autism și al celor care îi ajută la fiecare pas să aibă o viață independență, mai frumoasă și firească. Cele două zile de activități sunt susținute de psihoterapeutul Edith Vaida, coordonatorul echipei de terapeuți ai Asociației “Rază de Speranță. Înscrierile se pot face la adresa de e-mail: psi.edithvaida@yahoo.com. Pentru mai multe informații puteți vizita pagina de Facebook Rază de Speranță Brașov.

Pentru copiii cu autism integrarea socială este vitală. Pentru o bună dezvoltare ei au nevoie de terapie continuă, de multă întelegere și susținere, pentru că fiecare nouă zi este o provocare în procesul lor de recuperare. Autismul este o tulburare de dezvoltare de natură neuro-biologică, cu consecințe la nivelul comunicării, dificultăți de socializare și o percepere diferită a mediului înconjurător. Cu toate acestea, dacă un copil cu autism este diagnosticat în primii ani de viață, urmează terapii de recuperare adecvate și este integrat social, are mari șanse să-și dezvolte aptitudini pentru autonomie și pentru o viață socială cât mai firească.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută