Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 30/08/2015
Arhiva Zile si Nopti

Tradition NOW

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Tradition NOW Share Tradition NOW


Știți vorba aceea cu “toamna se numără bobocii”? Ei bine, la Cluj, toamna aceasta se numără evenimente originale. Cum e și cazul celui mai nou proiect din cadrul Platformei Culturale TiMAF,  Tradition NOW, eveniment care aduce în lumina reflectoarelor motivele tradiționale românești, prezentate într-un mod cât se poate de autentic, demonstrând totodată faptul că arta tradițională și meșteșugăritul sunt la mare căutare. Pentru că vorbim de un eveniment fashion, se cuvine să enumerăm și invitații de marcă ce vor fi prezenți duminică, 30 august în Parcul Etnografic „Romulus Vuia” din Cluj Napoca. Ana Maria Gal, Georgiana Giuroiu, Iiana, Infinity Tattoos, Iutta, Mândra Chic, Mesteshukar Butiq, Nadejda Iacubina, Oana Lupas și Șezi Brand sunt designerii ale căror creații vestimentare vor fi expuse în cadrul evenimentului Tradition NOW, organizatorii pregătind participanților o mulțime de alte surprize: prezentări de modă, ateliere de mediere artistică dedicate meșteșugăritului și o degustare de vin, care va avea loc pe ritmurile dj-ului clujean Danaga. Evenimentul va fi moderat de Monica Bota Moisin, inițiatoarea proiectului “Legea IEI – simbol național”, cea care urmează să inițieze demersurile necesare pentru recunoașterea Iei Românești ca simbol cultural identitar și brand de țară al României care să se bucure de protecție juridică la nivel internațional.

 

 

Duminică 30 august 

Parcul Etnografic „Romulus Vuia”

16.00

www.facebook.com/MusicArtFest

Înscrieri:

http://goo.gl/forms/MMR1tw0hAU

 

 

„Valorificarea elementelor tradiționale, definitorii pentru noi, și integrarea acestora în trend-urile actuale reprezintă un punct de maxim interes pentru toate reprezentantele genului feminin, și de ce nu, și pentru bărbați. “

 

Platforma Culturală TiMAF

 

PLATFORMA CULTURALĂ TiMAF

 

Platforma Culturală TiMAF este un proiect demarat de Asociația Student Plus ca subcomponentă a Festivalului Internațional de Muzică și Artă Transilvania, „Tradition NOW” fiind al doilea eveniment din cadrul „platformei”. Toate acțiunile și evenimentele demarate sub această inițiativă culturală vor fi cu intrare liberă pentru public. 

 

 

DESPRE TiMAF

 

Festivalul Internațional de Muzică și Artă Transilvania se adresează publicului clujean și național, fiind un promotor al evenimentelor culturale. TiMAF joacă un rol cheie în promovarea culturii și a artei, dar și pentru încurajarea tinerelor talente autohtone. Festivalul se bucură de susținerea personalităților consacrate din domeniul cultural de la nivel local și național prin implicarea instituțiilor publice, a ONG-urilor, mediului corporate și a operatorilor culturali. 

 

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută