Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 22/06/2015
Arhiva Zile si Nopti

De Sânziene, tradiția şi bucuria îşi dau mâna la Coresi!

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii De Sânziene, tradiția şi bucuria îşi dau mâna la Coresi! Share De Sânziene, tradiția şi bucuria îşi dau mâna la Coresi!


La Coresi, ştim cât de important este să fim moderni prețuind trecutul şi să privim cu ambiție spre viitor, mândri de moştenirea noastră culturală! De aceea, săptămâna care vine este dedicată mai mult ca niciodată tradițiilor româneşti, talentelor locale şi patrimoniului Braşovului, pe care le vom pune în valoare la fiecare pas!

De la Sânziene sau Ziua Universală a Iei şi până la sfârşitul Weekendului Tradițiilor, la Coresi vei simți cu adevărat bucuria autentic românească!     

Începem aşadar Sărbătoarea Tradițiilor de început de vară încă de Miercuri, 24 Iunie, de Sânziene, când găzduim Gala Masterclass de interpretare muzicală organizat de Şcoala Populară de Arte şi Meserii Tiberiu Brediceanu Braşov! Invitata specială a spectacolului este actrița şi cântăreaţa Oana Sîrbu, membră a juriului care va îndruma tinerii artişti debutanți. Te aşteptăm începând cu ora 16:30 la scena din Piața cu Copaci, la o sesiune de autografe cu Oana Sîrbu şi continuăm cu un spectacol pe care nu trebuie să-l ratezi.

Sâmbătă 27 iunie, Trupa Devas aduce un spectacol încântător şi inedit pe scena Coresi! Începând cu ora 19:00, pregăteşte-te pentru un concert adevărat de muzică – electronic simfonică! Proiectele muzicale Devas poartă o amprentă originală, iar rezultatul este evident prin prisma publicului numeros şi a atmosferei extraordinare în concertele şi evenimentele din întreaga țară. În acordurile muzicii Devas se ascund secvențe din muzica clasică ce fuzionează cu tradițiile lumii (orientale, latine, café concert, dar mai ales româneşti), mixate într-un stil modern şi original.

Şi, pentru că bucuria sărbătorii româneşti ne cuprinde, te poftim să ne vizitezi Duminică, 28 Iunie, îmbrăcat în costum popular şi să te laşi dus în paşi de dans tradițional românesc într-o Hhoră a Bucuriei, a Mândriei şi a Poftei de Viață! Te premiem dacă eşti cel mai arătos, cel mai autentic şi cel mai fericit să porți un costum popular românesc!

De vineri până duminică, artiştii meşteşugari ai Asociației Creatorilor de Artă Tradițională şi Contemporană Braşov şi ai Asociației Firul Întors te aşteaptă la Şezătoare cu activitați gratuite de pictură pe sticlă, pe lemn, ceramică şi creație etnografică, chiar dacă eşti începător sau ceva mai priceput!

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.