Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 01/09/2011
Arhiva Zile si Nopti

Ficăţei cu legume – Residenza Dutzu

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Ficăţei cu legume – Residenza Dutzu Share Ficăţei cu legume – Residenza Dutzu


Un studiu recent realizat la Harvard şi publicat luna trecută arată că abilitatea de a găti hrana i-a ajutat pe oameni să se diferenţieze radical de alte primate, asigurându-le energia necesară pentru activităţi complexe. Prepararea mâncării nu i-a ajutat pe strămoşii îndepărtaţi ai oamenilor doar să-şi economisească din timp, ci şi să-şi asigure eficient un aport caloric necesar dezvoltarii cerebrale.

Cercetarea americanilor, arată că primul care a facut pasul decisiv întrale bucătariei a fost Homo erectus. Folosirea uneltelor şi a focului în prepararea mâncării a dus nu numai la reducerea timpului alocat hranei, cât şi la modificari anatomice: masa corporală a crescut, iar dimensiunile dinţilor au scăzut. Cu alte cuvinte, cea mai veche meserie din lume este cea de bucătar. Dacă n-am fi descoperit gătitul, astazi am petrece cam la fel de mult timp ca şi primatele mari consumând calorii, adică 48% din intervalul activ al unei zile. Din fericire omul a inventat şi restaurantele, iar în unele dintre ele chiar se găteşte foarte bine. Un astfel de loc este în Brăila, la residenza Dutzu, unde vă recomandăm să comandaţi ficăţei cu legume în sos roşu. Secretul gustului deosebit al acestui preparat îl constituie făşiile de bacon strecurate abil printre ardeii graşi, ceapa şi roşiile bine coapte.

– RESIDENZA DUTZU
– Brăila, Str. Goleşti nr. 55
– Tel.: 0753 044 303
– Fax: 0339 102 261

" "

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută