Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 16/08/2011
Arhiva Zile si Nopti

Cele mai dulci… dulciuri

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Cele mai dulci… dulciuri Share Cele mai dulci… dulciuri


Trebuie să recunosc că nu am fost niciodată în Turcia, nu am văzut niciodată faimoasa capitală întinsă pe doua continente şi nici nu am mâncat o baclava pe malul Bosforului.

Cu gândul la cele de mai sus, m-am consolat când am descoperit cofetariile Istanbul din Bucuresti. Mai gustasem baclava şi cataif în repetare rânduri însă ceea ce am găsit aici depăşeşte cu mult orice desert turcesc pe care l-am mai încercat. Să îţi explic de ce!

Toate prăjiturile de la cofetăriile Istanbul sunt preparate în fiecare zi de către maeştrii cofetari turci, chiar în Bucureşti, cu produse proaspete aduse din Turcia. Fiecare reţetă este întocmai respectată iar rezultatele sunt absolut spectaculoase.

Nu pot descrie cât de minunată este baclavaua făcută integral din fistic, bine însiropată în miere aurie sau cât de aromat este cataiful preparat din straturi de tăitei fini, scăldaţi în sirop din zahăr şi mirodenii. Pe lângă acestea am mai descoperit şi alte deserturi turceşti tradiţionale dar şi prăjituri al căror nume îl ştiam deja din cofetariile noastre: profiterol, amandină sau chiar orez cu lapte.

Îţi voi spune doar că nu seamănă deloc cu cele obişnuite şi că profiterolul, ca o budincă fină de ciocolată, este un adevărat deliciu dulce. Atât de dulce…

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută