Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 12/08/2011
Arhiva Zile si Nopti

Trei delicii

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Trei delicii Share Trei delicii


Când te gândeşti la China, îţi vin în minte multe lucruri: Marele zid chinezesc, praful de puşcă, hârtia. Mulţi nu ştiu însă, că în China se mănâncă foarte bine. Restaurantul Yummy Yang este cele mai bun loc să te convingi de acest lucru. „Trei delicii” – o denumire simplă, dar care ascunde miracolul chinezesc. Pui, porc si vită. O combinaţie mai „neortodoxă” pentru noi, europenii, care este învioarată de mici felii de chilli, aromatizată subtil de ciupercile „urechi de lemn”. Mugurii de bambus, morcovii şi ardeii vin să completeze această nebunie de arome. Şi pentru ca acest spectacol culinar să fie complet, totul se serveşte pe un platou încins.

– Mi-fen cu pui – 400gr – 16 lei
Tăiţei de orez, pui, ou, ceapă, varză şi morcovi. Tot acest iureş de legume, carne şi paste se aruncă în uleiul încins. Abia dacă apucă văpaia să le cuprindă. Sunt stropite apoi cu sos de soia şi oţet chinezesc. Uşor şi aromat, este un bun aperitiv.

– Îngheţată prăjită – 200gr – 16 lei
Îngheţata nu poate fi servită în multe feluri, dar chinezii au găsit încă unul. Bulgării de îngheţată sunt îmbrăcaţi într-un aluat din făină de orez, prăjiţi apoi pentru câteva minute într-o baie de ulei încins. Totul este stropit cu un sirop de ciocolată. Senzaţiile oferite sunt de neegalat.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută