Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 08/08/2011
Arhiva Zile si Nopti

Bucureşti pe roţi pereche

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Bucureşti pe roţi pereche Share Bucureşti pe roţi pereche


Vestea bună pe care o am pentru voi săptămâna asta e că Bucureştiul a mai făcut un pas în drumul lui spre a deveni o Capitală bună cu oamenii ei. Oraşul nostru e tot mai prietenos cu bicicliştii, şi observ asta pentru că vreme de câteva zile, sunt fost şi eu pedalatoare.

Sunt mulţi biciclişti peste tot, ceea ce înseamnă că li se face tot mai bine. Au răsărit piste late şi bine marcate, au apărut şi câteva parcări de bicilete, numărul de magazine care oferă variante pliabile e tot mai mare. O plăcere să vezi la semafor zece maşini şi tot atâtea biciclete.

Vestea proastă (pentru că la noi nici o veste bună nu vine fără surata ei mai tristă) e că, din păcate, oamenii nu-s la fel de buni cu bicicliştii cum e oraşul. Oamenii stau la poveşti pe pistele late de bicicletă, mamele îşi plimbă cărucioarele cu odoare tot acolo, dacă-i claxonezi te înjură, ba uneori te scuipă sau aruncă în tine cu lucruri care nu le mai plac. Acum înţeleg pentru ce e casca de protecţie: nu e ca să nu te calce pe cap vidanja, e ca să nu-ţi intre-n ochi suc de roşie stricată. Mereu o aventură oraşul nostru, nu?

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută