Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 04/07/2011
Arhiva Zile si Nopti

Red Bull Romaniacs start pentru a opta oară

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Red Bull Romaniacs start pentru a opta oară Share Red Bull Romaniacs start pentru a opta oară


*- O nouă ediţie Red Bull Romaniacs. Ce caracterizează această ediţie?*
– Este ediţia cu numărul opt şi avem momentan 180 de concurenţi confirmaţi. Şi de data aceasta se vor alinia la start cele mai renumite nume din lumea enduro-ului pe plan mondial, câştigătorii anilor trecuţi la clasa profesionişti: Chris Birch, din Noua Zeelandă, care revine pentru a-şi apăra locul întâi cucerit anul trecut, Graham Jarvis, din Marea Britanie, care speră să-şi încheie şirul de ghinioane avute la ediţiile precedente şi să câştige pentru a doua oară titlul suprem la Sibiu, Andreas Lettenbichler din Germania, Xavi Galindo, din Spania, Paul Bolton din Marea Britanie, Many Gyenes, singurul român înscris la clasa Profesionişti şi totodată singurul competitor român prezent la toate ediţiile Red Bull Romaniacs.
Sportivi de pe cinci continente şi din peste treizeci şi trei de naţiuni vor ajunge la Sibiu şi vor putea fi văzuţi şi aclamaţi sâmbătă, 16 iulie, pe Bulevardul Coposu, în prima zi a raliului.

*- În privinţa traseului, am observat nişte noutăţi…*
– Da, concursul se desfăşoară ca în fiecare an pe parcursul a cinci zile. Debutează ca de obicei pe Bulevardul Coposu, cu binecunoscutul prolog, unde aşteptăm din nou un număr mare de spectatori şi sperăm că de data asta nu va ploua. E amuzant că aproape 80 la sută din cei care ne scriu ne întreabă cum e vremea sau cum va fi vremea. Anul trecut au fost terorizaţi că a plouat şi a fost greu, mult mai greu decât ar fi trebuit să fie, din cauza ploii. Dar sperăm, pentru public, pe 16 iulie când va fi prologul, să fie o zi frumoasă, măcar să nu plouă.
După prologul din prima zi ne mutăm în munţi pentru patru zile de off road. În primele două zile o să stăm în jurul Sibiului, dar diferenţa faţă de anii trecuţi, când stăteam la Petroşani, e că acum vom sta o zi la Orăştie, la Arsenal Parc, în penultima zi de concurs.
Iar în ultima zi se va merge din Orăştie în Sibiu, cu finişul la Podul Minciunilor, în Piaţa Mică. Vom avea puncte de spectatori pentru cele patru zile din munţi, uşor accesibile publicului, pe care le puteţi găsi în suplimentul din această revistă.

*- În privinţa claselor de participanţi?*
– Clasele de participanţi sunt aceleaşi ca şi anul trecut: Profesionişi, Experţi, Hobby şi Trial. La ediţia din acest an avem pentru prima dată o echipă românească de fete, Sorina Sandu şi Andreea Goga, care vor lupta cot la cot alături de alţi cincizeci de participanţi din clasa Hobby. Le urăm multă baftă fetelor şi vă invităm să le susţineţi. Dani Oţil revine şi el pentru a treia oară la Sibiu, pentru a-şi îmbunătăţi rezultatele anterioare.

*- Acum, la ediţia a opta, cum vă amintiţi începuturile, de unde aţi plecat şi unde aţi ajuns?*
– Am început în 2004 cu treizeci de participanţi, în 2008 am avut 220, iar acum aşteptăm în jur de 200. Este un progres treptat, multă muncă în spate, nopţi nedormite şi foarte multe zile petrecute de track managerii noştri pe trasee.
Mai sunt două săptămâni până la start şi încă nu suntem stresaţi, ceea ce înseamnă că ne-am pus la punct cu anumite aspecte, experienţa acumulată de întreaga echipă îşi spune cuvântul.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută