Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 04/07/2011
Arhiva Zile si Nopti

O nucă tare…sănătoasă

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii O nucă tare…sănătoasă Share O nucă tare…sănătoasă


Poate dura o veşnicie să o desfaci fără ustensilele potrivite şi fără îndemânare în a le utiliza. Dar merită efortul, pentru că nuca de cocos întruneşte votul multor nutriţionişti pentru titlul de cel mai sănătos fruct din lume.

Miez, lapte şi apă sunt cele trei „minuni” nutriţionale pe care le oferă nuca cea mare. Toate conţin compuşi ideali pentru o alimentaţie sănătoasă. Pe lista calităţilor nucii de cocos se înscriu şi vitaminele mineralele şi nutrienţii pe care îi conţine din abundenţă. Acest fruct conţine 60% din necesarul zilnic de magneziu, 11% din necesarul zilnic de fier, 9% din aportul zilnic necesar de fosfor şi 8% din cel de potasiu. Iar uleiul de nucă de cocos este tot mai întrebuinţat în compoziţia laptelui praf pentru copii sau în dietele pacienţilor internaţi în spitale. În spitalele americane, să fim corect înţeleşi!

Nuca de cocos e şi o excelentă sursă de proteine dar şi o armă eficientă împotriva bacteriilor şi a paraziţilor intestinali. Consumul de nucă de cocos ajută şi la combaterea balonării, a constipaţiei, a ulcerului şi a altor neplăceri digestive. Este foarte bogată în fibre, rivalizând, din acest punct de vedere, cu grâul şi ovăzul.

Apa de cocos a declanşat, realmente, o isterie în rândul vedetelor americane şi britanice. Conţine o cantitate însemnată de potasiu şi este extrem de pură.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.