Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 30/06/2011
Arhiva Zile si Nopti

Osteria Povera, nou loc de dezmaţ culinar cu midii gorgonzola

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Osteria Povera, nou loc de dezmaţ culinar cu midii gorgonzola Share Osteria Povera, nou loc de dezmaţ culinar cu midii gorgonzola


Nici nu s-a deschis bine noua osterie de pe lângă Piaţa Coşbuc că m-am şi înfiinţat la degustare cu poftă de midii şi vin rece asortat. Interiorul arată decent, asemănător cu ce-am văzut prin Roma şi Sicilia Terasa nu prezintă cine ştie ce finisaje de lux, dar e răcoroasă şi colorată.

Atracţia principală a casei sunt pastele caprese şi midiile cu sos gorgonzola, pe care le-am luat la fotografiat şi mestecat în viteză mare. Ştim deja că lucrurile cele mai bune sunt întotdeauna şi cele mai simple, aşa că pastele de casă cu ou, servite fierbinţi dimpreună cu mozarella topită pe ele, roşii cherry înmuiate de aburii pastelor şi frunze de busuioc proaspăt, leşinate şi ele de toropeala mediteraneeană din farfurie au fost pe placul întregului grup. Recomand o astfel de combinaţie simplă mai ales acum, vara, când tubul tău digestiv va fi bucuros dacă-l vei scuti de cine ştie ce cazne din cauze de cărnet prea consistent.

Apoi a urmat festinul mai puţin elegant: castronul mare plin de midii bine bălăcite în sos gorgonzola. Ne-am suflecat mânecile tricourilor şi ne-am luptat cu cochiliile şi conţinutul lor moale vreme de jumătate de oră. La final, am înmuiat în ce-a mai rămas pe fundul castronului pâinea casei, pufoasă şi cu aromă de ceapă. Midiile au fost foarte bune, mai ales că nu-mi amintesc să fi mâncat în România astfel de combinaţie. Am scăldat festinul într-un vin rose puţin acidulat, rece şi nu foarte dulce şi-am atacat desertul, numai după ce ne-am tras sufletul la încă un pahar de vin.

În concluzie, ne-a plăcut, mai revenim, că paste-aşa simple şi bune ca cele de mai sus de mult nu mai găsisem prin târg…

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută