Meniu Zile și Nopți

Parcul Rozelor

Comentarii Parcul Rozelor Share Parcul Rozelor

După unele teorii Parcul Rozelor a fost realizat prin contribuţia femeilor bogate din oraş, care au adus pe banii lor, de peste hotare, multe specii de trandafiri.

În 1891, pe timpul Expoziţiei Universale vizitată şi de împăratul Franz Jozef, au fost montate aici 10 pavilioane din lemn. Parcul expoziţiei a fost realizat de Wilhelm Mühle, şi a prezentat peste 300 de soiuri de trandafiri. Mühle era proprietarul unei grădini horticole cu 17 solarii iar trandafirii cultivaţi de el, au fost renumiţi şi în străinătate.

În 1942 parcul apare sub denumirea Rozariul Regina Maria, dar dealungul anilor a avut mai multe denumiri. În timpul celui de-al doilea război mondial, Rozariumul a fost distrus, şi a fost refăcut în perioada 1953-1965, când s-a ajuns la peste 1200 de varietăţi de trandafiri procurate din ţară şi din străinătate.

Astăzi pe suprafaţa de un hectar abia mai există 600 de specii. Cele 10000 de fire de trandafiri sunt plantate pe opt grupe, în carouri în formă de romb, delimitate cu gărduleţe din buxus.

Teatrul de vară din parc a fost construit în perioada interbelică.

Evenimente la Parcul Rozelor

Concerte

Ara Malikian @ Parcul Rozelor

Marți 30/07
20:00
Concerte

Ziua Timișoarei @ Parcul Rozelor

Joi 01/08
20:00

Detalii loc

Telefon

-

Orar

L-D: 00:00-23:59

Adresa

Strada Michelangelo, Timișoara, România

Web

-

Email

-

Social media

-

Delivery

-

Harta

Galerie imagini

Un răspuns

  1. Buna ziua!
    Am o intrebare. Terenul de beach volley din Parcul Rozelor se inchiriaza undeva? Daca da, unde as putea sa-l inchiriez pentru cateva ore intr-o seara? Daca puteti sa mi lasati un numar de telefon sa contactez, va multumesc anticipat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share

Caută