Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 29/07/2022
Festival Muzică

Festivalul de Operă și Operetă revine în Parcul Rozelor

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Festivalul de Operă și Operetă revine în Parcul Rozelor Share Festivalul de Operă și Operetă revine în Parcul Rozelor


Cea de a XVII-a ediție a Festivalului de Operă și Operetă se va desfășura în acest an în perioada 27-28 august și 2-4 septembrie și reunește pe scena din Parcul Rozelor patru titluri din marele repertoriu liric cât și o seară mai specială în deschidere!

Festivalul de Operă și Operetă susținut de Opera Națională Română din Timișoara este unul dintre cele mai importante evenimente culturale din regiune, prin care instituția își propune să conecteze cât mai mult orașul și chiar regiunea la această experiență unică, a  întâlnirii cu genul liric!

Festivalul de Operă și Operetă revine în Parcul Rozelor

Onoratul public va avea ocazia să asculte vineri, 27 august, ora 21:00, în premieră, Serenada nr. 10 în si bemol major, KV 361 „Gran Partita” și Mica Serenada nr. 13 în sol major, KV 525 reunite sub titlul „Mozart sub clar de lună” sub bagheta maestrului Friedrich Pfeiffer.

În cea de-a doua zi a Festivalului, sâmbătă, 28 august, ora 20:30, publicul este invitat la binecunoscuta operetă „Liliacul” de Johann Strauss. La pupitrul dirijoral se va afla vienezul Friedrich Pfeiffer. Publicul o va putea urmări pe soprana Diana Țugui în rolul Rosalinda, în calitate de invitată.

În cel de-al doilea weekend, instituția propune trei dintre cele mai apreciate spectacole de teatru liric. Vineri, 2 septembrie, ora 20:30, vă dăm întâlnire la musicalul „Scripcarul pe acoperiș” de Jerry Bock, avându-l ca invitat pe maestrul Vlad Conta, iar sâmbătă, 3 septembrie, ora 20:30 „La Traviata” de Giuseppe Verdi.

Pentru spectacolul de închidere a acestei ediții, duminică, 4 septembrie, ora 20:30 am ales opera „Tosca” de Giacomo Puccini, avându-i ca invitați pe maestrul David Crescenzi și pe baritonul Cătălin Țoropoc care va interpreta rolul Scarpia.

Intrarea la toate evenimentele este liberă.

Mai multe detalii despre festival și distribuții se găsesc pe site-ul: www.ort.ro/.

Ediția din acest an este finanțată de Municipiul Timișoara, prin Centrul de Proiecte și de Consiliul Județean Timiș, prin intermediul Programului de finanțare nerambursabilă TimCultura 2022.

Opera Națională Română din Timișoara este o instituție publică de cultură subvenționată de Ministerul Culturii.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.