Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Proiecții de film

Magia Filmelor la Cinema Astra: Zorba Grecul (1964)

zorba grecul cinema astra

Magia Filmelor la Cinema Astra: Zorba Grecul (1964)

“Zorba grecul este un film despre oameni cu sange fierbinte si oase solide, despre salbaticiune si inadaptare umana, despre semnificatiile vietii. Totul in acest film, inclusiv muzica lui nostalgica si incredibil de frumoasa, se prezinta la scara mare. Singurul lucru care ii lipseste este culoarea.” – George Angeli – 1965 (Films and Filming).

Capodopera a celei de a saptea arte, filmul Alexis Zorbas (Zorba The Greek) este ecranizarea romanului cu acelasi nume a lui Nikos Kazantzakis. Regizorul Mihalis Kakogiannis a fost norcos sa gasesca colaboratori ca Mikis Theodorakis (genialul compozitor al coloanei sonore) si Walter Lassally(care a filmat tot tinutul saracacios unde are loc cea mai mare parte a actiunii).

Filmul este dominat in totalitate de catre Zorba, pentru care Antony Quinn a fost alegerea perfecta. Acesta pare a fi cel mai bun rol interpretat de Antony Quinn vreodata.

Exuberanta lui Zorba, capacitatea caracterului de a vedea numai partea senina a vietii si de a transfera atitudinea sa optimista si celor din jur, combinate cu metafora dansului pe plaja pustie fac din acest film o capodopera. Deasemenea actori ca Irene Papas si Alan Bates isi joaca rolurile cu profesionalism ,interpretand caractere puternice cu mare autenticitate.

Zorba Grecul cinema astra

Zorba Grecul (1964)

  • Titlu original: Alexis Zorbas
  • Duminică, 11 decembrie 2022
  • Ora 19.30
  • Regia: Michael Cacoyannis
  • Cu. Anthony Quinn, Alan Bates
  • Gen film: Dramă
  • Durata: 142 minute

 

Trailer: 

Ștafeta Bucuriei. Dă distracția mai departe

Vino în perioada 30 noiembrie – 30 decembrie la cinema Astra cu o jucărie nouă și oferă o mică bucurie pentru unul dintre copiii ajutați de Fundatia Bucuria Darului.

Acceptăm și jucării folosite dar vă rugăm să fie îngrijite, curate și funcționale! Dacă ambalați jucăriile vă rugăm să atașați un bilet cu următorarele informații: vârstă copil, fetiță sau băiat. #Mulțumim

Accesul la filme este gratuit și nu este condiționat de donarea unor jucării!

Partener: Primăria Municipiului Brașov.

zorba grecul cinema astra

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email