Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Festival

Zilele Nordului 2024

zilele nordului 2024 logo

În 1-4 august ne revedem la Darabani, cel mai nordic oraș al României, pe granița cu Moldova și Ucraina.

zilele nordului 2024 teaser

În fiecare dimineață de festival, participanții pot alege între clăci, tururi gastronomice în regiune, competiții sportive de MTB și Trail și ateliere diverse pe teme culturale și contemporane. După-amiază agenda propune dezbateri cu invitații speciali ai festivalului, spectacole de teatru, expoziții de artă și întîlniri cu scriitori, iar serile de festival aduc concerte, proiecții de filme și sesiuni Q&A cu invitați și petreceri.

Un festival cultural cu 50 de invitați din lumea culturii și a economiei și cu 50 de concerte și evenimente dintre cele mai diverse, o vacanță de poveste și o călătorie surprinzătoare în Moldova neștiută.

Un festival kids friendly, pets friendly, nature friendly, culture friendly, la care ne întîlnim cu oameni fascinanți din toată țara, preocupați de cultură, de regenerare comunitară și de reinventarea comunităților mici din România.

Zilele Nordului este un festival de cultură și comunitate găzduit la Darabani, cel mai nordic oraș al României. Festivalul adună în Nord, pe colțul celor trei frontiere (România, Moldova, Ucraina), localnici, turiști, artiști, economiști, urbaniști și oameni de cultură din toată țara și din străinătate.

Concertele și evenimentele festivalului au loc în Poiana Teioasa, la Conacul Balș, la Amfiteatrull Primei Școli sătești de stat din Moldova și în alte locații din Darabani și din regiune.

În fiecare an, festivalul propune o temă pe care o tratează în dezbateri, ateliere, expoziții, spectacole de teatru și proiecții de filme. Tema ediției din 2024 este hotar, hotărîre.

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută