Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Festival

Zilele Filmului German #15 @ Cinema Elvire Popesco

Zilele Filmului German

Zilele Filmului German #15 @ Cinema Elvire Popesco

După o perioadă de pauză datorată evenimentelor prin care am trecut în ultimii ani, Zilele Filmului German se întorc la București între 2-5 martie și vor aduce publicului cele mai noi producții germane ce vor fi găzduite de Cinema Elvire Popesco.

Organizat de Goethe-Institut, festivalul adună anul acesta cele mai bune filme germane din perioada recentă și le arată pentru prima dată pe marele ecran publicului cinefil.

 

Programul festivalului Zilele Filmului German

2 martie

  • Toubab – 20.00

Când doi prieteni heterosexuali trebuie să se căsătorească pentru a-l salva pe unul dintre ei de la deportarea iminentă în Africa, rezultă o comedie cu accente critice, dar și un film de reflecție despre politica de migrație și prejudecățile rasiste și sexiste în Germania de azi.

 

3 martie

  • Hello again – 18.00

La 20 de ani, Zazie încearcă, în zadar, să oprească nunta celui mai vechi și bun prieten al ei. A doua zi, își dă seama că este prinsă într-o buclă temporală și retrăiește ziua nunții din nou și din nou. Astfel va ajunge să își schimbe complet atitudinea față de iubire.

  • Hyperland – 20.00

Mario Sixtus vorbește despre un viitor, în care rețelele de socializare au preluat complet controlul asupra vieții oamenilor: Fake News, Fake Facts, campanii de defăimare pe net, toate pe fondul unei acuzații de încercare de viol, pentru care făptașul dă vina pe victimă.

 

4 martie

  • Als Hitler das Rosa Kaninchen Stahl – 13.00

În adaptarea cinematografică a romanului pentru copii a lui Judith Kerr, micuța Anna trebuie să fugă din Germania împreună cu părinții ei, în 1933, lăsându-și iubitul iepure de pluș roz în Berlin.

  • Mein Sohn – 18.00

După un accident grav, Jason trebuie să ajungă din Berlin la o clinică de reabilitare din Elveția. Fiindcă nu are voie să zboare, mama lui îl duce cu mașina până acolo, sperând ca astfel să refacă legătura pierdută cu fiul ei adult.

  • Le Prince – 20.00

O poveste de dragoste, în Frankfurt, între două persoane din medii culturale complet diferite. Un congolez și o nemțoaică se îndrăgostesc și încep o relație, sperând că vor putea rezista la presiunile și prejudecățile celor din jurul lor.

 

5 martie

  • Die Goldfische – 18.00

Oliver rămâne paraplegic în urma unui accident de mașină. Vrând să-și scoată banii negri din Elveția, organizează o excursie de terapie cu “Peștișorii de aur”, un grup ciudat de persoane cu dizabilități din centrul de reabilitare. Începe un road movie plin de umor, care încalcă adeseori regulile de ”political correctness”.

  • NÖ – 20.30

Noul film al lui Dietrich Brüggemann analizează o relație timp de șapte ani, în 15 scene. Dina și Michael sunt fericiți la începutul relației lor, însă provocările vieții nu sunt ușor de stăpânit. Un film despre iubire, viață și așteptările, uneori absurde, la care suntem expuși.

 

Cea de-a 15-a ediție a Zilele Filmului German este organizată de Goethe-Institut și se va desfășura la Cinema Elvire Popesco din București între 2-5 martie și la Cinema Victoria din Timișoara, între 9-12 martie, în parteneriat cu Centrul Cultural German Timișoara.

 

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România ?

Sursa: Facebook Cinema Elvire Popesco & EventBook

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută