Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Proiecții de film

Visul lui Adalbert @ Scemtovici & Benowitz Gallery

Visul lui Adalbert

Visul lui Adalbert @ Scemtovici & Benowitz Gallery

 

Scemtovici & Benowitz Gallery invită publicul miercuri, 14 februarie 2024, de la 18:30, la proiecția filmului “Visul lui Adalbert” (2011), comedie romantică de întreprindere în regia lui Gabriel Achim, în cadrul expoziției “Schimbul patru” semnată Emanuel Borcescu.

Muncești ca să trăiești sau trăiești ca să muncești? Greu de crezut pentru corporatiștii de azi, dar au fost vremuri când varianta a doua era exclusă. În “Visul lui Adalbert”, filmul de debut al lui Gabriel Achim, o mână de ingineri în fața unui aparat video adus pe șest la birou așteaptă à bout de souffle să-l vadă pe Duckadam ridicînd Cupa Campionilor Europeni. Atmosfera relaxată, departe de ochii iscoditori ai nevestelor, ce ar fi trebuit să urmeze festivităților dedicate aniversării PCR, va rămîne doar o promisiune.

Totul este dat peste cap de un chiul: doi muncitori se sustrag de la programul cultural-artistic pentru a face pe neve cuțite cu mînere de plexiglas, una din formele prin care ciubucul lua drumul doctorilor, profesoarelor, secretarelor, într-o tovărășească înțelegere a greutăților vieții. Banalul și tragicul coexistă în chipul cel mai firesc, căci de la bal pînă la spital nu-i cale lungă. Dacă n-ar fi fost, nu s-ar fi povestit.

 

Proiecția va fi urmată de discuții relaxate între artiști și public – dialog pe care îl va media curatoarea Raluca Ilaria Demetrescu – cu participarea artistului vizual și a regizorului, însoțit de o parte dintre actorii și echipa filmului.

Expoziția “Schimbul patru” povestește despre preocuparea lui Emanuel Borcescu pentru spațiile ruginit-crepusculare ale defunctei industrii românești, ruine ce cuprind simbolic și destinul oamenilor care au muncit acolo. În spațiul galeriei sunt prezentate, în această perioadă, lucrări de pictură în ulei, desen în cărbune, un desen in situ și o arhivă de fotografie realizată în decursul a peste zece ani.

 

Scemtovici & Benowitz Gallery

Scemtovici & Benowitz Gallery este o galerie bucureșteană inaugurată în decembrie 2022, cu misiunea de a susține scena de artă și de a crește valoarea artiștilor români pe piața locală și internațională. Spațiul galeriei se desfășoară pe cele două niveluri ale unui imobil situat pe strada Jean-Louis Calderon nr. 34, construit la început de secol XX, restaurat și adaptat pentru a găzdui artă contemporană și evenimente dedicate publicului, mediului antreprenorial din sectoarele creative și din comunitatea de afaceri.

 

Mai multe despre eveniment și despre film puteți citi aici

 

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România ?

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută