Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Concerte

Vincent Courtois

Vincent Courtois
«Pentru mine, o piesă muzicală indică o direcție, se mișcă dintr-un punct în altul, ne duce în altă parte. Din ce în ce mai mult, îmi simt muzica devenind mai clară spre acest punct cardinal, o dovadă dată de spațiu, tăceri melodice, imensități și linii intime trasate pe hărți misterioase și ascunse. Inventarea, scrierea și organizarea traseului acestor note a devenit pentru mine axa principală și esențială a creației mele. Studioul de înregistrări este cel mai frumos instrument care mi se oferă pentru a-l face să se dezvăluie, să înflorească.» (Vincent Courtois)
Vincent Courtois s-a născut la Paris în 1968 și a început să cânte la violoncel la vârsta de șase ani. A urmat studii clasice la conservatoarele din Aubervilliers și Paris cu Erwan Fauré, Xavier Gagnepain, Roland Pidoux și Fréderick Lodéon, descoperind în același timp jazzul și improvizația cu Didier Levallet, Dominique Pifarely și Christian Escoudé.
În ultimii douăzeci și cinci de ani, a colaborat, printre alții, cu Louis Sclavis, Michel Godard, Rabih Abou Khalil, Sylvie Courvoisier, Tomasz Stańko, Michel Petrucciani, John Greaves, Michelle Rabbia… și mulți alți muzicieni extraordinari.
Preț bilete: 50 de lei – achitate online, pe Bilet.ro [achiziționarea online a biletelor presupune și rezervarea automată a locurilor]
  • bilete reduse la 1/2 pt. elevi, studenți, pensionari & alţi nevoiași ahtiaţi după muzică – în limita a 4 locuri, cu rezervare prealabilă pe rezervlagreen@gmail.com, pînă max. în preziua evenimentului!
  • 4 locuri gratuite, oferite cu plăcere studenților la Conservator, neapărat cu rezervare prealabilă pe rezervlagreen@gmail.com, pînă max. în preziua evenimentului!

 

Intrarea publicului se face începînd cu 30 de minute înainte de ora anunţată a evenimentului.
Atenţie: la ora anunţată, locurile rezervate şi neocupate pînă atunci se pierd, fiind oferite doritorilor fără rezervări.
  • foto: Christophe Urbain

Sursa: Facebook Green Hours

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută