Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Expoziții

Vernisajul expoziției „ORELE…” (Olimpiu Bandalac) @ Galeria Scemtovici & Benowitz

ORELE…

Vernisajul expoziției „ORELE…” (Olimpiu Bandalac) @ Galeria Scemtovici & Benowitz

 

Galeria Scemtovici & Benowitz Gallery are onoarea să prezinte expoziția personală a artistului Olimpiu Bandalac, „ORELE…”, o instalație multimedia de pictură, obiect și instalație sonoră inspirate de creația muzicală a compozitorului Octavian Nemescu.

 

Vernisajul

Marți 14 martie, ora 18:30, în spațiul galeriei bucureștene Scemtovici & Benowitz din strada Jean Louis Calderon 34 are loc vernisajul expoziției „ORELE…” a artistului vizual Olimpiu Bandalac, curatoriată de Raluca Ilaria Demetrescu.

Meta-instalația multimedia încorporează piese muzicale din creația compozitorului Octavian Nemescu, care vor acompania vizitatorii expoziției în perioada 14 martie – 20 aprilie 2023.

„ Un ansamblu care are legătură cu pictura – și totuși nu este doar pictură – un montaj de elemente diverse (obiecte, lumini, sunet, muzică), ce induc o stare de reverie și așteptare. Artistul pornește de la un fundal melancolic, poetic, tragic uneori, pe care, resursându-l îl aduce către un final plin de speranță și culoare, acceptarea destinului.

Pașii parcurși prin acroșajul expoziției sunt mici și anevoioși, accidente vizuale și sonore intervin pe parcurs, iar dialogul cu muzica lui Octavian Nemescu început în 1983, forțează artistul și privitorul către introspecție și analiză sufletească, pe timpul (ne)limitat al emoției generate. Muzica experimentală a eruditului compozitor Octavian Nemescu este elementul care ajută la compunerea atmosferei care se țese între gând, observație și emoție.

Acroșajul se structurează în jurul ideii de timp – curgerea lui: vremea vieții, timpul petrecut în devenirea acestor lucrări, minuția execuției, răbdarea în așteptarea rezultatului, interogația nesfârșită privind justețea deciziilor, nenumăratele reveniri…

Circuitul prin sălile expoziției este firul conductor al unei meta-narațiuni, traseu pe capitole-stări, paragrafe-senzații, capitole-gânduri.” – text și curatoriat de Raluca Ilaria Demetrescu

 

Expoziția este deschisă până pe 20 aprilie 2023, în zilele de joi, vineri și sâmbătă, între 14:00–19:30. Vizitatorii vor putea audia piesele compozitorului Octavian Nemescu integrate în instalații începând de la ora 17:00, până la închiderea programului de vizitare.

 

Puteți citi mai multe despre această expoziție aici

 

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România ?

Sursa: Galeria Scemtovici & Benowitz

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută