Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Musical

Un Basm Urban (Norbert Boda) @ Teatrul Metropolis

Un Basm Urban

Un Basm Urban (Norbert Boda) @ Teatrul Metropolis

  • Spectacol nerecomandat tinerilor sub 14 ani!

 

Musicalul Un Basm Urban este un spectacol „fresh” și plin de umor care aduce în atenția publicului povestea a cinci tineri orfani, adevărați eroi. Adolescenții reușesc să-și depășească statutul de persoane defavorizate transformând toate obstacolele cu care se confruntă, într-o joacă. Ei luptă și suferă în timp ce cântă cu zâmbetul pe buze iar cheia de joc devine una ludică, plină de energie.

 

Tinerii actori Vlad Pânzaru, Tiberius Zavelea, Stella Cora, Francesca Fülöp și David Drugaru (unii dintre ei avându-și debutul pe o scenă profesionistă) au curajul de a experimenta forme teatrale dinamice și poate chiar atipice, interpretându-i pe cei cinci orfani principali care formează trupa Omega Cinci, unită prin dragostea lor comună pentru muzica urbană. Hip-hopul e caracterizat prin versuri poetice cu mesaj, flow și atitudine rebelă, iar acest gen s-a desprins din realitățile socio-politice ale comunităților defavorizate, subjugate de nedreptate și corupție. Ei, alături de Teona Stavarachi, Ștefan Alexandru Iancu și Irina Sibef vor testa teatralitatea muzicii hip-hop pe scenă.

 

Piesa are o tentă socială, deoarece prezintă diferite problematici din cadrul centrelor de plasament, însă focusul principal este povestea și triumful personajelor care au reușit să-și depășească condiția de orfan. Vreau ca prin acest spectacol să ofer spectatorilor prilejul de a-și transforma percepția generală asupra persoanelor defavorizate, din cea de victimă într-una de erou. Totodată, pe lângă aceste teme grele, doresc în primul rând ca lumea să se distreze, să vrea să danseze, să cânte cu actorii și să se emoționeze sub influența muzicii urbane.”, a declarat Norbert Boda, regizorul și dramaturgul spectacolului.

 

Cu: Vlad Pânzaru, Tiberius Zavelea, Francesca Fulop, Stella Cora, David Drugaru, Ștefan Alexandru Iancu, Teona Stavarachi, Irina Sibef

  • Regia: Norbert Boda
  • Dramaturgia: Norbert Boda
  • Scenografia: Cora Oprea
  • Muzica: RAW BeatGang
  • Coregrafia: Roxana Fânață

 

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România ?

Sursa: Teatrul Metropolis

 

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută