Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Alte evenimente

Tur istoric @ Ploiești

Tur istoric

Tur istoric @ Ploiești

O nouă ediție a turului istoric început anul acesta: Din Piața Legumelor până în Uliță Evreiască!

Este un tur în care se va discuta, ca de obicei, despre clădirile care au dispărut, dar și despre cele care se încăpățânează să reziste vitregiilor timpurilor, despre urme ale vremurilor de altădată care nici nu se sesizează în orașul de astăzi, precum și despre personalități ale istoriei naționale, dar și oameni mai puțin cunoscuți, care au însă biografii cu adevărat spectaculoase.

Se va  povesti despre interbelic, despre secolul al XIX-lea, despre anii comunismului – practic se va trece prin straturi succesive de istorie care formează Ploieștiul  moștenit de la generațiile anterioare.

Turul pietonal va avea loc sâmbătă, 22 iulie 2023, punctul de plecare fiind statuia lui Nichita Stănescu.

“Iar cum vremea se anunță destul de caldă, ne-am gândit să profităm de răcoarea și de liniștea dimineții, așa că ne vom întâlni la ora 9:30, urmând să încheiem plimbarea noastră după aproximativ două ore, în apropierea Casei de Cultură a Sindicatelor.

Contribuție recomandată este 30 ron (sumele obținute fiind utilizate pentru strângerea de documente și obiecte legate de istoria orașului Ploiești).

Locurile sunt limitate, iar înscrierea se face prin e-mail la lucianflorin.vasile@gmail.com”, anunță organizatorii turului.

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România?

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută