Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Alte evenimente

Trap & galop @ Complex Hipodrom Ploiești

Trap & galop

Trap & galop @ Complex Hipodrom Ploiești

Dragi iubitori ai hipismului, duminică, 3 septembrie, Hipodromul Ploiești își redeschide porțile pentru un eveniment hipic aparte – Premiul „Regele Ferdinand” și Premiul „Mircea Ștefănescu”.

Organizatorii vă propun o serie de curse interesante de Trap & galop. Le puteți urmări din tribune, începând cu ora 10:00.

De asemenea, vă amintim de plimbările gratuite cu calul pentru micii spectatori.

Prețul unui bilet la Trap & galop este de 5 lei/persoană, copiii sub 7 ani având accesul gratuit.

Ferdinand I a urcat pe Tronul Regatului României la 28 septembrie/ 11 octombrie 1914 şi a domnit timp de 13 ani, până în ziua morții, 20 iulie 1927.

Loialitatea sa față de țară, tăria convingerilor sale și felul ireproșabil în care servea Națiunea și Coroana îi aduc numele de ,,Ferdinand cel Loial”.

Domnia Regelui Ferdinand a fost marcată de două evenimente majore în istoria ţării: Primul Război Mondial şi Marea Unire ce a urmat războiului. După război, Ferdinand I, supranumit şi „Întregitorul“, a văzut împlinirea visului românilor, prin Unirea succesivă a Basarabiei, Bucovinei şi Transilvaniei cu Ţara.

O scurtă prezentare a istoriei arenei hipice ploieștene sună astfel:

„Pe 26 martie 1961, unul dintre cei mai cunoscuţi antrenori ai României, Mircea Ştefănescu, i-a încolonat pe cei 200 de cai de la hipodromul bucureştean şi i-a adus la Ploieşti, drumul fiind parcurs în 9 ore. În prima duminică a lunii aprilie a aceluiaşi an a avut loc primul Derby de trap la Ploieşti, câştigat chiar de Mircea Ştefănescu, cu armăsarul Florinel.”

Marele antrenor și driver MIRCEA ȘTEFĂNESCU merită atenția noastră, deoarece atunci când vorbim despre începuturile Hipodromului din Ploiești, implicit vorbim despre acesta.

Duminică ne revedem la Hipodrom, la Trap & galop!!!

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România?

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută