Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Spectacole

Tango | FROM BUENOS AIRES WITH LOVE @ Sala Ion Vidu Timișoara

Tango-FROM-BUENOS-AIRES-WITH-LOVE-@-Sala-Ion-Vidu-Timișoara

FROM BUENOS AIRES WITH LOVE @ Sala Ion Vidu Timișoara

„From Buenos Aires with love „- este o poveste despre tango și cu tango, o aventura multiculturala a căror protagoniști romani și argentinieni și au unit talentul și dragostea lor pentru acest fenomen numit Tango !

Pentru prima data la Timișoara, muzicienii Irina Indrei și Robert Indrei va invita în lumea magica a tango-ului argentinian.

Absolvenți ai Academiei de Muzica din Cluj Napoca și a Facultății de muzica din București,  actualmente profesori de pian și respectiv improvizație muzicala.

Cu o experienta scenica bogata pe scenele Filarmonicilor din tara și a festivalurilor de tango argentinian din România și din străinătate aceștia aduc în fata publicului larg o fărâmă din frumusețea și magia muzicii de tango argentinian.

Au concertat împreună la Viena, Munchen, Budapesta,  Filarmonica de stat Oradea, Ateneul National Iași, Filarmonica de stat Sibiu sau Filarmonica Bacău.

Indrei Robert este singurul roman care canta la bandoneon ( instrumentul specific tango ului argentinian) intr o orchestra de tango argentinian.  Împreună cu Irina ( pian) , constituie de mai bine de 7 ani un cuplu atat pe scena cât și în viata de zi cu zi.

Sunt fondatorii Asociației „ Cluj Tango Orchestra „ din care fac parte ca și instrumentisti, alături de muzicieni profesionisti din cadrul Filarmonicii de stat Transilvania sau Opera Națională Cluj

Aceștia concertează sub egida Ambasadei Republicii Argentina în România și a Casei Regale.  Repertoriul lor este compus din aranjamente specifice pentru pian și bandoneon,  unde veți regăsi cele mai iubite piese precum „ La Cumparsita „ , „ Libertango „ , El Choclo „ sau „ Oblivion.

Invitat special este Marthin Marcos,  muzician din Buenos Aires- Argentina. Cantautor, solist vocal si chitarist, cu o cariera muzicala impresionanta, atat in Argentina cat si in Spania, acesta v-a aduce în fata dumneavoastră tango-ul în stare pură din saloanele de tango din Buenos Aires. Crescut intr o familie in care se dansa si se canta tango, acesta spune despre el ca nu isi poate imagina viata fără sa cânte tango

Cei trei va vor duce prin lumea magica și plina de mister a acestui gen muzical, printr o selecție de lucrări atent alese.

Gazda acestui eveniment este Liceul de Arte „ Ion Vidu „ Timișoara, o locație de concerte consacrata, o sala cu cea mai buna acustica din sud-estul Europei.

Deasemenea vor dansa pentru dumneavoastră, instructorii de dans „ Tango Malena”  din Timișoara.

Gusat Silviu, fondatorul scolii „ Tango Malena „ danseaza încă de la apariția tangoului în Timișoara, timp în care a adunat o vastă cunoaștere a dansului și experiență,  participând la momente artistice precum musicalul „ Maria de Buenos Aires „

Bianca Laudacescu, partenera lui, s a alăturat echipei „ Tango Malena „ în urma cu 5 ani, predând cursuri de tango și organizând evenimente de tango. Cei doi dansează de 4 ani și explorează impreuna dezvoltarea tango-ului de la tradițional, la cele mai noi forme.

Tango ul face parte din patrimoniu cultural UNESCO și este considerat un fenomen universal.

Vă așteptăm cu drag in povestea noastră de tango!

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email