Meniu Zile și Nopți
kfc cheese branding mobile
KFCExtraCheesyZingerBurger
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Festival

SUNSCREEN Film & Arts Festival 2023

sunscreen festival header

Cea de-a doua ediție a SUNSCREEN Film & Arts Festival va avea loc la Constanța și Mamaia, în perioada 17 – 20 august 2023. Programul include comediile Dragoste pe muchie de cuțit și Încă 2.0 lozuri, show-ul Sunt un orb al lui Horațiu Mălăele, concerte susținute de Sarmalele Reci, Nicu Alifantis sau Mirabela Dauer, iar la festival sunt așteptați actorii Dorian Boguță, Carmen Tănase, Ada Galeș, Ilona Brezoianu sau criticul de film Irina Margareta Nistor. Intrarea este liberă pentru majoritatea evenimentelor. Programul complet este disponibil online, pe sunscreenfestival.ro.

În prima seară de festival, în Piața Ovidiu, spectatorii sunt așteptați la un super concert Sarmalele Reci, care sărbătoresc anul acesta 30 de ani de carieră. Concertul va fi urmat de proiecția comediei moldovenești Carbon (r. Ion Borș), care a strâns peste 100.000 de spectatori peste Prut și a câștigat Premiul Publicului în iunie la TIFF. Regizorul filmului vine special de la Chișinău pentru acest eveniment.

" "

 

Joi, 17 august

ORA 18:00 – DAVID

CENTRUL JEAN CONSTANTIN

INTRAREA LIBERĂ

FILM EDUCATIV PENTRU ÎNTREAGA FAMILIE

 

ORA 20:00 – CONCERT SARMALELE RECI

PIAȚA OVIDIU

INTRAREA LIBERĂ

 

ORA 21:00 – CARBON

PIAȚA OVIDIU

INTRAREA LIBERĂ

 

ORA 21:00 – DIEGO MARADONA

PIAȚA CAZINO MAMAIA

INTRAREA LIBERĂ

 

ORA 21:00 – CONFORT NORDIC / NORTHERN COMFORT

PLAJA REYNA

 

Nicu Alifantis deschide a doua seară Sunscreen din Ovidiu, într-un concert Alifantis & Zan urmat de proiecția comediei Încă 2.0 lozuri, cu Dragoș BucurDorian Boguță și Alexandru Papadopol. Comedia scrisă și regizată de Paul Negoescu surprinde ideea îmbogățirii peste noapte în era digitală și prețul scump plătit de unii dintre cei care au pariat pe criptomonede. La Constanța vor veni Dorian BoguțăIlona Brezoianu și regizorul Paul Negoescu.

 

Vineri, 18 august

ORA 18:00 – NUCLEAR / NUCLEAR NOW

CENTRUL JEAN CONSTANTIN

INTRAREA LIBERĂ

 

ORA 19:00 – GOURMETCINEMA – FILM + CINĂ

IRISH PUB

 

ORA 20:00 – CONCERT ALIFANTIS & ZAN

PIAȚA OVIDIU

INTRAREA LIBERĂ

 

ORA 21:00 – ÎNCĂ 2.0 LOZURI

PIAȚA OVIDIU

INTRAREA LIBERĂ

 

ORA 21:00 – VISUL

PIAȚA CAZINO MAMAIA

INTRAREA LIBERĂ

 

ORA 21:00 –  RHEINGOLD

PLAJA REYNA

 

Programul zilei de sâmbătă din Piața Ovidiu include un concert Mirabela Dauer și filmul California Dreamin’ regizat de regretatul Cristian Nemescu. Câștigător al premiului Un Certain Regard la Festivalul de la Cannes 2008, California Dreamin’ spune povestea unui tren NATO care este blocat într-o gară de provincie din România din cauza unui șef de gară zelos. În rolurile principale joacă magistral Armand Assante și Răzvan Vasilescu.

 

Sâmbătă, 19 august

ORA 18:00 – SUNT UN ORB

CENTRUL JEAN CONSTANTIN

 

ORA 20:00 – CONCERT MIRABELA DAUER

PIAȚA OVIDIU

INTRAREA LIBERĂ

 

ORA 21:00 – CALIFORNIA DREAMIN’

PIAȚA OVIDIU

INTRAREA LIBERĂ

 

ORA 21:00 – TINA

PLAJA REYNA

INTRAREA LIBERĂ

 

ORA 22:15 – CASABLANCA

PIAȚA CAZINO MAMAIA

 

Duminică, pe marele ecran se vede Dragoste pe muchie de cuțit (r. Germain Kanda)o comedie romantico-culinară cu Carmen Tănase, Răzvan Bănică, Ada Galeş sau Marian Râlea, într-o avanpremieră unică, în varianta de lucru. O parte dintre actorii din film vor veni și ei la Constanța – Carmen Tănase, Ada Galeș, Răzvan Bănică, Sandu Pop, Alin Panc sau Rareș Dima.

 

Duminică, 20 august

ORA 18:00 – TIGRU

CENTRUL JEAN CONSTANTIN

INTRAREA LIBERĂ

 

ORA 20:00 – CONCERT FLORIAN RUS

PIAȚA OVIDIU

INTRAREA LIBERĂ

 

ORA 21:00 – DRAGOSTE PE MUCHIE DE CUȚIT

PIAȚA OVIDIU

INTRAREA LIBERĂ

 

ORA 21:00 – CINE-CONCERT GENUINE – POVESTEA UNUI VAMPIR

PIAȚA CAZINO MAMAIA

INTRAREA LIBERĂ

Coloana sonoră originală: ansamblul Foley’Ala

Irina-Margareta Nistor – lectură, traducere live

Alin Zăbrăuţeanu – compoziţie, foley

Edith H. Toth – flaut, flaut drept

Radu Rădescu – concept, percuţie

Invitat: actorul Daniel Popa – lectură

 

ORA 21:00 – POVEȘTI INDISCRETE / STORIES NOT TO BE TOLD

PLAJA REYNA

INTRAREA LIBERĂ

 

ORA 22:00 – LA HUELLA, POVESTEA UNUI BAR PE PLAJĂ

PIAȚA CAZINO MAMAIA

 

În paralel, în toate cele patru zile de festival, sunt programate filme și evenimente în Piața Cazino din Mamaia, pe Plaja Reyna și la Centrul MEPT „Jean Constantin”.

Astfel, turiștii din Mamaia vor putea urmări povestea de viață a unuia dintre cei mai mari jucători de fotbal din toate timpurile – Diego Maradona (r. Asif Kapadia), un film clasic de dragoste – Casablanca (r. Michael Curtis), și în premieră, un nou film românesc regizat de Cătălin Saizescu – Visul – la proiecția căruia vor fi prezenți regizorul, și actorii Vlad Logigan sau Silviu Mircescu. Duminică, pe scena de la Cazino Mamaia va avea loc un eveniment cu adevărat special – cine-concertul Genuine – povestea unui vampir, narat live de Irina Margareta Nistor alături de actorul Daniel Popa acompaniați de formația Foley’ala. După cine-concert, în Piața Cazino va fi proiectat filmul La Huella, povestea unui bar pe plajă (r. Alessio Rigo de Righi).

În fiecare seară, la Plaja Reyna, Sunscreen propune filme precum comedia islandezo-britanică Confort Nordic (r. Hafsteinn Gunnar Sigurðsson), filmele biografice Rheingold (r. Fatih Akin) și Tina (r. Daniel Lindsay, T.J. Martin) sau comedia romantică spaniolă Povești indiscrete (r. Cesc Gay).

La Centrul MEPT Jean Constantin e programată o proiecție specială pentru cei mici, cu noul film regizat de Radu Muntean – David – în care protagonist este ultramaratonistul Tibi Ușeriu. Tot aici, spectatorii vor putea urmări în premieră cel mai nou documentar semnat de Oliver Stone – Nuclear Now, sau filmul Tigru, regizat de Andrei Tănase. La Jean Constantin, Horațiu Mălăele va susține show-ul Sunt un orb.

Un eveniment special Sunscreen este și GourmetCinema la Irish Pub, unde constănțenii vor avea parte de o seară specială: vor urmări filmul La Huella, povestea unui bar pe plajă, iar chef-ul Sergiu Masli va pregăti o cină inspirată din film.

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută