Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Expoziții

Sub însemnul regalității: Fotografiile unei tinere principese

Muzeul Municipiului București vă invită să vizitați expoziția „Sub însemnul regalității: Fotografiile unei tinere principese la Muzeul Nicolae Minovici”, care va fi deschisă începând cu data de 12 august, ora 10.00.

Muzeul de Artă Populară Nicolae Minovici este cel care va găzdui acest proiect expozițional care are povestea sa interesantă.

În Capela Muzeului Minovici au fost expuse 11 fotografii cu tânăra Principesă, poziționate de colecționarul și medicul legist Nicolae Minovici într-un cadru tainic, de însemnătate spirituală. Fotografiile Mariei din Capela vilei-muzeu o reprezentau în ipostaze apropiate de portretul ctitoricesc întâlnit în pictura murală a bisericilor ortodoxe, de pildă, ținând în mâini macheta mănăstirii Curtea de Argeș (prefigurând, într-un fel, îmbrățișarea de mai târziu a religiei ortodoxe a poporului său). Imaginile au fost îndepărtate în timpul regimului comunist din ramele în care fuseseră expuse de colecționar, rame situate la nivelul unui divan de lemn încărcat cu icoane și cădelnițe, azi rămase goale. Ca urmare a operațiunii ideologiei comuniste de ștergere a urmelor regalității, imaginile nu mai există în patrimoniul muzeului Minovici.

Curatori: Mădălina Manolache și Ionuț Banu, Muzeul de Artă Populară Dr. Nicolae Minovici – Muzeul Municipiului București

Expoziția va putea fi vizitată la sediul muzeului, situat pe Strada Dr. Nicolae Minovici, nr. 1, până pe data de 27 noiembrie 2022.

Sursa: Muzeul Municipiului București – Palatul Șuțu

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută