Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Alte evenimente

Stephane Marin “The Unheard Walks” @ Parcul Central Timișoara

Stephane Marin "The Unheard Walks"

Stephane Marin “The Unheard Walks” @ Parcul Central Timișoara

Aceste plimbări sonore te invită să experimentezi diferite dispozitive și ritualuri de ascultare, în timpul unui tur ghidat, printr-o partitură originală a spațiilor. Această experiență sonoră nomadă, uneori „augmentată”, alteori „nativă”, întotdeauna contextuală, îți dă posibilitatea să-ți schimbi percepțiile în funcție de o ascultare intimă a locurilor, precum și să-ți realiniezi atenția, aici și acum.

Prin intermediul căștilor, creația sonoră activează mediul astfel încât să ne trezească percepțiile. În același timp, mediul sonor stimulează coloana sonoră compusă în întregime din înregistrări de teren, activând în același timp ascultarea. Creând o perturbare în cadrul diverselor percepții, vine, în mod paradoxal, să repoziționeze ascultătorii în inima spațiilor străbătute.

Încetul cu încetul, pas cu pas, această încadrare dinamică a mediului prin propozițiile sonore compune, recompune și descompune în mod constant percepțiile noastre într-o experiență caleidoscopică, polisenzorială, deschisă în peisaje fluide, hibride și mutante.

Îți punem la dispoziție o pereche de căști speciale.

Durata unei sesiuni este de 90 minute. La o sesiune se pot înscrie 10 participanți.

The Unheard Walks – Evenimentul se desfășoară in cadrul proiectului NARATIUNI SONORE si face parte din programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Legacy Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România?

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută