Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti

Speologie în Șuncuiuș

Speologie în Șuncuiuș

Descoperă lumea fascinantă și misterioasă ce se află sub noi – depășește-ți propriile limite prin cucerirea întunericului!

Munții Apuseni adăpostesc mii de peșteri de cele mai diverse forme și dimensiuni, împodobite cu formațiuni spectaculoase, parcurse de râuri subterane, orizontale sau dezvoltate pe verticala, cu hăuri amețitoare; o lume subpământeană misterioasă, și fascinantă.

Iubim speologia și dorim să o aducem mai aproape celor curioși și temerari, atât prin ture ghidate în peșteri speoturistice cât și prin inițiere în tehnica speologiei alpine, care permite parcurgerea în siguranță a peșterilor dezvoltate pe verticală.

Oferim ghidaj specializat, explicații detaliate privind zona, peștera și modul în care acesta s-a format, cască și lumină, echipament tehnic necesar, iar participanții trebuie să aducă un rând de haine rezistente la „tăvăleală” și umezeală, cizme de cauciuc și mănuși, curiozitate și disponibilitatea de a se murdări, de a înainta târâș, sau de a se cățăra. Urmărim satisfacția cuceririi întunericului și a depășirii propriilor limite.

Alegerea cavităților pe care le parcurgem depinde de structura și capacitatea de efort a grupurilor pe care le ghidăm, opțiunile fiind foarte largi. Ne simțim „acasă” în munții Pădurea Craiului, platoul carstic Padiș, munții Bihor dar și în alte zone carstice.

Locație: Șuncuiuș
– Peștera Napiștileu (dificultate scazută);
– Peștera Hodoaba (dificultate ridicată, necesită echipament tehnic de speologie);
– Peștera Bătrânului (dificultate medie).

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută