Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Teatru

Sherlock Holmes și Jack Spintecătorul @ Casa De Cultură a Sindicatelor Constanța

Sherlock Holmes și Jack Spintecătorul

Sherlock Holmes și Jack Spintecătorul @ Casa De Cultură a Sindicatelor Constanța

Vino sa traiesti pentru 2 ore in atmosfera Londrei anilor 1880 si descopera o lume plina de mistere…

Cel mai cunoscut detectiv din lume ajunge fata in fata cu cel mai infricosator criminal in serie din istorie, misteriosul Jack Spintecatorul.

Londra anilor 1880.

O serie de crime oribile petrecute in cartierul Whitechapel zguduie opinia publica.

Inspectorul Lestrade, disperat de situatie si de presiunea mediatica, ajunge in Baker Street 221B pentru a-l angaja pe celebrul detectiv Sherlock Holmes care, impreuna cu nelipsitul doctor Watson, va demara investigatiile pentru a-l gasi si a-l da in vileag pe teribilul criminal poreclit Jack Spintecatorul.

In timpul investigatiei se vor intalni si cu celebra spioana Irene Adler.

Aventura si suspansul vor alcatui un amestec exploziv care ii va face sa descopere un adevar mult mai socant decat si-ar fi putut imagina.

SHERLOCK VS JACK – cand SCOTLAND YARD a apelat la ARTHUR CONAN DOYLE pentru a-l gasi pe JACK SPINTECATORUL

Nu mult lume stie ca, in 1888, Sir Arthur Conan Doyle, creatorul celebrului detectiv Sherlock Holmes, a fost chemat de mai multe ori la Scotland Yard pentru a lei oferi consultanta cu privire la crimele oribile care au zguduit in acea perioada Londra victoriana. Cunoscutul scriitor si-a notat ideile si parerile transmise catre Scotland Yard cu privire la identitatea celebrului criminal in serie supranumit Jack Spintecatorul.

Multe dintre aceste insemnari au fost folosite pentru redactarea acestei piese de teatru originale care combina fantezia unui personaj inventat, dar cunoscut in intreaga lume – Sherlock Holmes, cu realitatea unuia dintre cei mai cruzi ucigasi ai acelor ani.

Juxtapunerea, desi riscanta, este cu siguranta extrem de intriganta si surprinzatoare, lucru dovedit si de prezenta ei pe marele ecran, existand cel putin doua filme in care apare aceasta juxtapunere antrenanta: Murder by decree de Bob Clark (cu mari actori precum Cristopher Plummer, Donald Sutherland si James Mason) si A Study In Terror (cu Judi Dench, Frank Finlay, John Neville), unde marele detectiv este chemat sa investigheze crimele misterioase din Whitechapel urmand pistele si indiciile cercetate si analizate in realitate de Scotland Yard in acea perioada.

In acelasi timp, piesa trateaza problematica dualitatii binelui si raului in sinea fiecarei persoane si lupta continua dintre bine si rau care se da in fiecare din noi.

Sherlock Holmes și Jack Spintecătorul  – Distributie: Serban Gomoi, Victor Bucur, Pavel Barsan, Andreea Mateiu, Alex Conovaru, Tache Florescu, Andreea Hristu, Vitalie Bichir, Alexandra Aga, Daniel Burcea, Catalin Vilcu/Marian Purcel si Teodora Crisan

Regia: Ricard Reguant

Autor: Cata Munar si Ricard Reguant

Muzica originala: Pep Sala

Costume: Adina Buzatu

Durata: 2h 20 (cu pauza)

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România?

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută