Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Teatru

Ședință cu părinții (Bathsheba Doran) @ Teatrul Nou

Ședință cu părinții
Miercuri 29/11/2023
20:00

Ședință cu părinții @ Teatrul Nou

  • Spectacol nerecomandat persoanelor sub 12 ani!

 

Un spectacol pasional și surprinzător despre căsătorie și parenting în epoca modernă, plin de note comice și emoții pe care le vei (re)trăi intens.

Are 10 ani, deranjează la ore, intră neinvitată în curțile oamenilor, citește cărți nepotrivite pentru vârsta ei și apoi le împrumută colegilor. Dar comportamentul și deciziile CUI sunt judecate cu adevărat? O mamă și un tată se pregătesc de ședința cu părinții de la școala fiicei lor, prilej cu care relația le este testată în moduri neașteptate.

 

Intens, pasional și surprinzător, „Ședință cu părinții” este un spectacol despre căsătorie și parenting în epoca modernă, în care listele nesfârșite de to-do, așteptările societății, teoriile specialiștilor și nevoile proprii se împletesc furtunos până în punctul în care nu mai știm când și ce pierdem. Din vedere sau chiar din propria viață.

 

Pentru mine este un reality-show de 80 de minute din viața oricui trăiește într-o relație de lungă durată în zilele noastre. Cred că povestea LOR este povestea NOASTRĂ, a blamaților și în același timp lăudaților millennials, o generație care a trecut destul de rapid de la o cultură tradițională la una modernă, am trăit schimbări rapide de regimuri politice, evoluții tehnologice și mentalități sociale.

 

Iar această trecere fulgerătoare prin toate aceste etape, ne-a marcat iremediabil: fiecare zi e o luptă în care încercăm să le împăcăm pe toate – trecut, prezent și viitor. Uităm să ne oprim și să ne gândim ce ne trebuie nouă, ce ne dorim noi, ce e important pentru noi. „Nu ți se pare ciudată frazarea? Ei, lor, li… Ei nu sunt noi.”, spune unul din personaje la un moment dat. Nu este un spectacol doar despre parenting și cum se face el corect, din contră: este despre tot ce ar trebui să precede parentingul. Este un drum de regăsire către NOI. – statement regizor

 

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România ?

Sursa: Teatrul Nou

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email