Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Expoziții

Scrap Metal Kaboom Orchestra – Nicolae Comănescu

Muzeul de Artă din Constanța găzduiește, în perioada 1 septembrie – 2 octombrie, în spațiul de la parter, dedicat expozițiilor temporare, expoziția  de pictură SCRAP METAL KABOOM ORCHESTRA, semnată de Nicolae Comănescu. O mare parte dintre lucrările expuse anul trecut, în iunie, la Reșița prin grija lui Dorinel Hotnogu și Valentin Savu și în octombrie, la H’Art/ Malmaison, prin grija lui Dan Popescu și a Smarandei Ciubotaru, sunt propuse acum spre vizionare publicului constănțean.

Subiectul acestui demers îl constituie rămășițele post industriale ale combinatului siderurgic și ruinele casei Pittner, din Reșița, un imobil de secol XIX, a cărui memorie Comănescu alege să o salveze, prin lucrările sale, cu caracter cvasi-fotografic.

" "

Cu o sinceritate descurajantă, artistul documentează rămășițele memoriei locale, însă, prin caracterul itinerant al acestei expoziții, el aduce în atenția noastră  peisajele și rămășitele artefactelor post-industriale, prezente peste tot în țară.

Este o expoziție despre vulnerabilitate și forță, despre nostalgie și nonșalanță, despre trecutul, adus, cu forcepsul, în prezent, spre a ne pregăti pentru viitor.

Expoziția este organizată la inițiativa domnului Dorinel Hotnogu, consilier la Primăria Reșița și beneficiază de sprijinul Consiliului Județean Constanța.

Curator: Mădălina Mirea

Co – curator: Smaranda Ciubotaru

Parteneri: H’Art Gallery; ArtAcces Gallery; Consiliul Județean Constanta,Primăria Orașului Reșița

Parteneri media: Observator Cultural; Modernism.ro, Propagarta, Radio Constanța

 

Sursa: Facebook Muzeul de Artă Constanța

 

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută