Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Atelier

Școala de vară la MMB. Atelierele de storytelling „Mantia cu povești” @ Muzeul Frederic Storck și Cecilia Cuțescu Storck

Școala de vară la MMB. Atelierele de storytelling „Mantia cu povești”

Școala de vară la MMB. Atelierele de storytelling „Mantia cu povești” @ Muzeul Frederic Storck și Cecilia Cuțescu Storck

  • Vârsta: 4-6 ani

 

Școala de vară la MMB continuă cu o serie de ateliere de storytelling, denumită „Mantia cu povești, care va avea loc la trei dintre muzeele MMB – Palatul Suțu, Muzeul Theodor Aman și Muzeul Storck. Atelierele vor fi susținute de Mona Timofte, educator cultural.

Conceput special pentru copii cu vârste între 4 și 6 ani, „Mantia cu povești” este o serie de trei ateliere de storytelling care își propun să aducă lucrările de artă din colecțiile Muzeului Municipiului București mai aproape de cei mici prin povești și basme.

 

Program:

  • Miercuri, 12 iulie 2023, ora 11.00 / Palatul Suțu (Bd. I.C. Brătianu, nr. 2)
  • Miercuri, 19 iulie 2023, ora 11.00 / Muzeul Theodor Aman (Str. C.A. Rosetti, nr. 8 )
  • Miercuri, 26 iulie 2023, ora 11.00 / Muzeul Frederic Storck și Cecilia Cuțescu Storck (Str. Vasile Alecsandri, nr. 16)

 

Astfel, tablourile, sculpturile și piesele de vestimentație din muzeu vor deveni, pe rând, ferestre către o lume plină de personaje fantastice. Copiii vor asculta povești, își vor exersa imaginația și vor explora tactil lucrările de artă din muzeu pentru a descoperi legătura lor cu poveștile auzite. Împreună cu Mona-Silvia Timofte, educator muzeal, vor intra în pielea povestitorului și vor participa la realizarea mantiei și a sacului cu povești pe care fiecare povestitor le duce cu el.

 

Atelierele au o durată de o oră și jumătate fiecare și includ o parte practică, în care copiii vor construi cu materiale și instrumente adaptate vârstei diferite obiecte inspirate din poveștile ascultate.

 

  • Taxa de participare: 20 RON.

Înscrierea la eveniment se face printr-un email la adresa educatie@muzeulbucurestiului.ro.

Înscrierile se fac de luni până vineri, în intervalul orar 10.00 – 15.00, în limita locurilor disponibile. Participarea se face numai pe bază de înscriere și conform categoriei de vârstă indicată în descrierea fiecărui program.

 

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România ?

Sursa: Facebook Muzeul Municipiului Bucureşti – Palatul Suțu

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută