Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Concerte

Saor / Daius @ Quantic

Saor

Saor / Daius @ Quantic

 

Saor (pronunțat „Seur” – care înseamnă „liber” în gaelica scoțiană), este o trupă de Metal originara din Glasgow, Scoția, înființată în anul 2012 de Andy Marshall (inițial sub numele de Àrsaidh). Sound-ul Saor este un amestec de stiluri: muzica poulara scoțiană, Atmospheric Black Metal și Post-Rock.

Andy folosește în muzica să intrumente populare tradiționale – fluier, cimpoi sau bodhrán – peste care așterne cu migala forță bruta și emoția ce vin din Black Metal dar și elemente atmosferice specifice Post-Rock-ului. Acest lucru face că muzica trupei să fie un amestec unic de vechi și nou, care atrage fani din întreagă lume.

 

Sound-ul Daius este adânc înrădăcinat în mitologia românească, o combinație între agresivitatea Black Metal-ului și sunetele eterice ale instrumentelor folclorice romanești, împletite cu pasaje de chitare acustice și instrumente de suflat.

Daius este pământ, foc, apa, vânt și gând, entitatea vieții și a morții, purtătorul sufletelor și paznicul nopții, al spiritelor întunecate, salvator și calau deopotrivă.

 

Biletele sunt disponibile online aici și au următoarele prețuri:

  • 70 RON – presale până pe 29.03.2023
  • 90 RON – la acces și online pe 30.03.2023

 

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România ?

Sursa: Facebook Quantic

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută