Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Teatru

Sălbaticul @ Teatrul Infinit

Sălbaticul

Sălbaticul @ Teatrul Infinit

 

În premieră națională, o comedie “sălbatică”, după Alejandro Casona, marca Boris Focșa, care printre hohote de râs vorbește despre rostul existenței umane ce poate fi exprimat în trei cuvinte:

„Uite, sunt lucruri mici, cum ar fi: mâna ta caldă, zăpada rece, luna de pe cer… Și sunt lucruri mari și înfricoșătoare: Moartea și Viața.

… nu sunt doar două lucruri mari. Mai e și un al treilea, de la el îți tremură vocea.

Da… e o a treia taină. E ca Viața… și un pic ca Moartea.”

 

Pe aceste premise acțiunea spectacolului „Sălbaticul” se dezlănțuie ca un uragan. Textul este dinamic, ca lansat din mitralieră, replicile sunt savuroase, cu un umor subtil, bine țintit, grotesc pe alocuri. Spectacolul este ca un tangou, în care niciun partener nu are voie să fie surprins nepregătit sau să piardă ritmul. 

Viteza uluitoare cu care se derulează subiectul nu lasă loc de presupuneri sau îndoieli. Personajele se află într-un conflict continuu: Ce este temeinic și valoros? Care e cea mai bună alegere: a fi sincer și necultivat sau manierat, dar lacom și crud? 

Iar spectatorii, prinși în tumultul intrigii, vor ajunge să se plaseze în pielea personajelor sau să transpună conflictul scenic în viața lor cotidiană și să realizeze că, de fapt, e mult mai simplu să înveți a fi manierat decât să înveți a fi uman.

 

Distribuția: Răzvan Ilie/ Robert Brage, Claudia Moroșanu/ Dana Buzatu, Stela Focșa, Liliana Pană, Vlad Oancea, Nicu Rotaru, Valentin Corneanu, Marina Fluerașu, Georgiana Herciu

  • după Alejandro Casona
  • Regia: Boris Focșa
  • Scenografia: Kimberly Ligia Vintilă
  • Light design: Alexandru Macrinici
  • Sound design: Alexandru Petrescu

 

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România

Sursa: mystage

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută