Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Concerte

Simion Bogdan Mihai și Lăutarii de Mătase @ Sala Palatului

Simion Bogdan Mihai și Lăutarii de Mătase

Simion Bogdan Mihai și Lăutarii de Mătase @ Sala Palatului

 

Lăutarul-culegător de muzici de tradiție Simion Bogdan-Mihai, alături de taraful Lăutarii de Mătase, prezintă un nou spectacol la Sala Palatului pe data de 15 noiembrie 2023: „Sânge pe mustață”!

 

Simion Bogdan-Mihai

Născut în 1990 la Râmnicu-Vâlcea, Bogdan a început sa studieze cobza de la 15 ani. Începând cu anul 2006, a călătorit prin România, culegând cântece lăutărești și învățând de la puținii cobzari rămași în viață.

A colaborat cu artiști din zone muzicale diverse, precum Mihai Mărgineanu, Taraf de Haidouks, Les Elephants Bizarres, Chimie, Samurai și alții.

Din 2017 a susținut numeroase concerte de muzică lăutărească cu taraful Lăutarii de mătase. A lucrat la coloana sonoră a documentarelor „Flavours of Romania” și „Wild Carpathia” realizate de jurnalistul britanic Charlie Ottley.

La 1 mai 2021, a lansat albumul „Valahia în Demol”, iar la 1 mai 2023 a lansat albumul „Drum pavat cu bolovani” ce deține un mic record de vânzări (1000 de exemplare epuizate în 9 ore). Ambele albume au fost produse de Adrian Despot.

 

Sânge pe mustață

Spectacolul „Sânge pe mustață” va avea trei direcții generale: un filon de muzică țărănească românească, unul de muzică lăutărească urbană şi unul de pop music generic românesc (valsuri, tangouri și cântece de cabaret de la începutul sec. XX până după cel de-al doilea război mondial).

Sound-ul cobzarului va fi potențat de Nelu Răducanu (țambal), Mandi Pană (vioară), Cornel Neacșu (acordeon), Robert Adam-Szoltan (contrabas) și Cristi Adam (violă-braci).

Pentru a demonstra diversitatea stilurilor muzicale încă de găsit – dar în mare pericol de dispariție – în lumea satului românesc de astăzi, vor urca pe scenă și trei prestigioase grupuri de muzici de tradiție: un taraf din Gratia (jud. Teleorman), un trio din Poienile Izei (Maramureșul voivodal) și un taraf din Moldova de Sus (jud. Botoșani).

 

Bilete online aici

 

Vrei să fii la curent cu cele mai noi EvenimenteFilme și Festivaluri din România ?

Sursa: Sala Palatului

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută