Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Teatru

REM (după Mircea Cărtărescu) @ Parcul Arheologic Constanța

REM (după Mircea Cărtărescu) @ Parcul Arheologic Constanța

REM (după Mircea Cărtărescu) @ Parcul Arheologic Constanța

Spectacolul REM – îmbină fragmente din mai multe proze ale lui Mircea Cărtărescu, în principal „REM”, cu inserții din „Mendebilul” și „Enciclopedia zmeilor”. E ca un vis, ca un fel de poveste asemeni celor din „O mie și una de nopți” unde nu pot pătrunde decât cei care visează realitatea, amintirile copilăriei.

Am adunat, în cadrul spectacolului, toate jocurile copilăriei, un fel de lume pe care am crezut-o pierdută și pe care am regăsit-o prin REM. Plecând de la dinamica visului, vorbim de un timp variabil, trecând ușor din prezent în trecutul copilăriei și invers, trecerile fiind realizate prin diverse mijloace artistice – coregrafie, muzică sau elemente de circ și mișcare.

Muzica este live și este interpretată de tinerii adolescenți ai trupei AICI, folosind atât instrumente clasice precum vioara, flautul, fluierul, trompeta, pianul, instrumente de percuție, chitară clasică, dar și chitară electrică, pentru a da o notă proaspătă și pură, așa cum e copilăria, și a face totodată legătura între copilărie și maturitate. Șapte fetițe propun să creeze un joc, care să dureze șapte zile, iar în fiecare zi una dintre fete să fie regină. Avem de-a face cu o lume fantastică în care Nana îl întâlnește pe Egor care îi oferă în dar o scoică a viselor, pe care trebuie să o pună sub pernă și să descopere REM-ul.

Până la urmă ce este REM-ul? Poate să fie o stare, un sentiment? Sau poate că reprezintă universul, viața pe pământ sau ceea ce suntem noi, oamenii, ca ființe, și dragostea pe care o avem față de lumea întreagă?

Distribuţia: Cezara Cristache, Alex Burcă, Maria Țăpușă, Lucian Chelu, Eduard Târșoagă, Theodor Coman, Gyulai Mureșan Matei, Aslan Beyto Can Alex, Lucian Dune, Eduard Turtoiu, Mihai Dandeș, Ioana Ursu, Antonina Tudose, Tania Fustanela, Constantina Moroianu, Maria Șurubaru, Bianca Răducan, instrumentiști: Alin Florin Baicu, Marius Brașoveanu, Șerban Radu Cristian, Ilinca Daria Iancu, Oana Chiriac, Sara Maria Paraschiv, Eduard Nedelcu.

Producător : Trupa AICI Constanța
Titlul spectacolului: REM
Autor: după Mircea Cărtărescu
Regia: Tiberiu Roșu
Coregrafia: Geta Răvdan Huncanu
Aranjamente muzicale: Cezara Cristache și Tiberiu Roșu
Asistent muzical: Șerban Niculae

Sursa:  SEAS – Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului – Constanța / Facebook

 

 

 

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România?

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută