Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Musical

Rebecca @ Teatrul Național de Operetă și Musical “Ion Dacian”

Rebecca

Rebecca @ Teatrul Național de Operetă și Musical “Ion Dacian”

„Rebecca”, una dintre cele mai de succes producții semnate de echipa Sylvester Levay (muzica) – Michael Kunze (libretul), laureați ai premiului Grammy și creatori ai celebrelor producții „Mozart!”, „Elisabeth” și „Marie Antoinette”, va avea premiera la Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” în regia lui Attila Béres în datele de 16, 17 și 18 iunie 2023, la ora 19.00, urmate de încă 2 reprezentații în datele de 1 și 2 iulie 2023.

Spectacolul are la bază povestea romanului omonim scris de Daphne du Maurier în 1938, care a facut-o pe autoarea engleză una dintre cele mai celebre scriitoare ale vremii. Ca și alte lucrări ale autoarei, precum „Jamaica Inn” sau „Birds”, și „Rebecca” a fost adaptată pentru marele ecran de catre regizorul caștigător al Premiului Oscar, Afred Hitchcock, devenind una dintre cele mai cunoscute producții ale acestuia.

Musicalul a fost prezentat în premieră la Viena, la Raimund Theater, pe 28 septembrie 2006, regia Francesca Zambello, și a devenit în scurt timp un succes internațional, jucându-se cu casa închisă pentru mai bine de trei ani consecutiv. În anii care au urmat, musicalul a fost montat cu același succes în Japonia, Finlanda, Ungaria, Suedia, Germania, Elveția, Rusia, Serbia și Cehia. Pe 4 septembrie 2023 este programată premiera la Charing Cross Theatre din Londra în regia lui Alejandro Bonatto.

Musicalul adus pentru prima oara în Romania de către Teatrul Național de Operetă „Ion Dacian” în stagiunea 2010-2011, se va juca în premiera în sala noua a Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”,din Blvd. Octavian Goga Nr.1, alăturându-se titlurilor celebre din repertoriul actual, dintre care amintim: My Fair Lady, Voievodul Țiganilor, Secretul lui Marco Polo, Kiss me, Kate!, Victoria și-al ei Husar sau Țara Surâsului.

Orchestra, Corul și Baletul Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”

Sinopsis

Întâmplările sunt prezentate din perspectiva unei tinere naive fără mijloace materiale, „Ich”. Lucrând ca însoțitoare pentru o femeie bogată din America, aflată în vacanță pe Coasta de Azur, ea îl întâlnește pe Lordul Maxim de Winter, un englez foarte bogat, care îi devine în scurt timp soț. După căsătorie, ea îl însoțește în enigmatica și neprietenoasa casă de pe domeniul Manderley, unde pare că spiritul Rebeccăi, prima doamnă de Winter, care murise în urmă cu un an într-un misterios accident pe mare, este încă prezent. Privită cu suspiciune și tratată cu malițiozitate de către doamna Danvers, menajera casei, a cărei devoțiune față de Rebecca pare a fi patologica, foarte tânăra doamnă de Manderley se simte tot mai copleșită de noua ei viață, în timp ce soțul ei, Maxim, pare că se afundă tot mai mult în secretele întunecatei case. O întâmplare neașteptată tulbura și mai mult viețile personajelor, amenințând să dezvăluie mistere nebănuite.

Michael Kunze

Michael Kunze este un textier și libretist de teatru muzical de renume internațional, distins cu premiul Grammy și cu premiul muzical german ECHO pentru întreaga carieră. Spectacolele sale de musical cele mai cunoscute, „Elisabeth”, „Dansul vampirilor”, „Mozart!” și „Rebecca” au pus bazele unui nou gen de teatru muzical contemporan foarte popular („DramaMusical”), înregistrând de-a lungul timpului o audiență de peste 16 milioane de oameni în toată lumea. Numele său este asociat cu succesul înregistrat în țări germanofone de către numeroase spectacole internaționale, pentru care a tradus și adaptat libretul.

Michael Kunze mai are în palmares 88 de discuri de aur și de platină, 3 premii Golden Europe, 2 premii Best Musical (Image1996 și Image1998), Premiul Musicalul Anului în 2000 pentru „Mozart!”, în 2001 pentru „Elizabeth”, în 2003 pentru „Dansul Vampirilor” și în 2007 pentru „Rebecca”.
Sylvester Levay

Castigător al premiului Grammy în 1975 pentru „Fly, Robin, Fly”, precum și al celei mai înalte distincții germane pentru performanțe în domeniul muzicii (Golden Europe Award), Sylvester Levay a compus, orchestrat și dirijat coloana sonoră a peste 80 de filme, printre care „Scarface”, „Flashdance”, „Cobra” și „Airwolf”, compunând totodată muzica pentru celebrele musicaluri „Elisabeth”, „Mozart!”, „Marie Antoinette” și „Rebecca”. Printre personalitățile cu care a lucrat se număra Donna Summer, Elton John, Lorenzo Lamas, Michael Douglas, George Lucas, Sylvester Stallone, Whoopie Goldberg, Peter O’Toole și Steven Spielberg.

De asemenea, a ținut cursuri de compoziție și aranjament muzical la universități și academii de prestigiu, precum National Academy of Recording Arts and Sciences (NARAS) și Academy of Television Arts & Sciences (ATAS).

Attila Béres

În prezent este directorul general al Teatrului Național din Miskolc, Ungaria, începând cu anul 2014. Între 2004 și 2010 a fost regizor principal al Teatrului Național de Operetă și Musical din Budapesta, unde a montat spectacole precum „Baroneasa Lili” de Jenó Huszka, „Dansul nupțial” de Ferenc Fegya Jávori, „Viața pariziană” de J.Offenbach sau „Văduva veselă” de Franz Lehár. Printre premiile sale se numără premiul pentru „Cel mai bun spectacol” la Festivalul Național de Teatru din Ungaria, în 2003 pentru musicalul „Undeva in Europa”, o nominalizare pentru „Cel mai bun spectacol” în cadrul Festivalului Național de Teatru din Rusia Golden Masc, în 2008, pentru „Baroneasa Lili” de Jenó Huszka, și premiul pentru cel mai bun spectacol musical al Asociației Criticilor din Ungaria, pentru musicalul The Producers, de Mel Brooks.

A colaborat cu teatre din Ungaria, Rusia, Slovacia, Serbia, Germania, Italia, Croația, Austria, Statele Unite ale Americii. În anul 2007 la Teatrul Național de Operetă „Ion Dacian” a montat piesa „Văduva Veselă” de Franz Lehar.

Bilete pentru reprezentația din 19 octombrie

Bilete pentru reprezentația din 20 octombrie

Rebecca
Rebecca

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România ?

Sursa: Teatrul Național de Operetă și Musical “Ion Dacian” & Facebook Victor Bucur

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută