Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Proiecții de film

Proiecție Film: Hysteria (Comedie, 2011)

Hysteria

De pe vremea lui Hipocrate până în Anglia Victoriană, femeile erau tratate de Isterie în cabinete specializate, prin masarea organelor genitale până la “paderoxysmal convulsions”, iar această “deblocare a sistemului reproductiv” putea fi făcută doar de către soț sau de către un medic, dacă o femeie era diagnosticată astfel.

 

Deși recunoaște ca această practică este una pseudomedicală, doctorul Granville primește un job la un cabinet specializat în Isterie și pare să facă o treabă destul de bună, din moment ce numărul pacientelor se mărește constant. Constată însă că nu are suficente mâini să se ocupe de toate pacientele, iar musculatura mâinii începe să-i cedeze, nemaiputând face față cererilor constante.

Din fericire, cu ajutorul unui prieten reușește să pună la punct un sistem mecanizat cu motoraș, care devine un instrument medical de succes, reudcând durata tratamentului și mărind satisfacția clientelor.

 

Duminică, 8 ianuarie, în Anglia anilor 1880, asistăm la invenția vibratorului, emaniciparea și independența femeilor … și abolirea diagnosticului de Isterie.

 

  • Intrarea și spiritul sunt libere!

 

Vezi și alte evenimente ce au loc în București

Sursa: Facebook Trei Bețivi Bar

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email