Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Concerte

Primavera. Maria Răducanu & Albert Taji @ Palatul Bragadiru (Teatrul Godot)

Maria Răducanu

Primavera. Maria Răducanu & Albert Taji @ Palatul Bragadiru (Teatrul Godot)

  • Maria Răducanu – voce
  • Albert Tajti – pian

 

Cu vocea sa inconfundabilă, Maria Răducanu aduce pe scena Palatului Bragadiru o altfel de primăvară, pe acorduri de pian, într-un concert extraordinar de jazz, world music și romanțe.

 

Maria Răducanu rămâne artista nonconformistă care îmbogățește universul muzical, adunând în modulatiile unice ale vocii sale frumusetea folclorului balcanic, murmurul dureros al fadoului portughez si vibrația melodiilor de flamenco. Prin sensibiliatea care o caracterizează, ea surprinde esența lumii și o transpune apoi, cu grație, în jazzul universal, căruia îi dă valențe noi și îl aduce în contemporaneitate.

 

Albert Tajti este unul din cei mai reprezentativi pianiști de jazz din România. Originar din Piatra Neamț, a studiat Compoziție Muzicală la prestigioasa Academie de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, frecventând apoi cursurile ICon Arts pentru perfecționare în acompaniament și solistică sub îndrumarea profesorului Mircea Tiberian. Încă din 2011, Albert participă în proiecte importante, este invitat constant pe scenele festivalurilor de jazz din România și colaborează cu soliști și instrumentiști de jazz remarcabili din țară și din străinătate.

 

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România ?

Sursa: Teatrul Godot

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută