Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Spectacole

PREMIERĂ Operă: Nunta lui Krecinski, regia Mihai Bendeac

PREMIERĂ Operă: Nunta lui Krecinski
Nunta lui Krecinski este un spectacol-eveniment, lucrat cu migală de cunoscutul actor Mihai Bendeac, intrat cu această ocazie în rândul celor mai captivanți regizori de teatru. În acest spectacol, fiecare replică și fiecare gag sunt dozate atent pentru a oferi spectatorului deliciul unei performanțe comice excepționale.
„Am creat acest spectacol după aceleași repere pe care le aveam vizavi de teatru la vârsta de 15 ani. Plus, bineînteles, un pic de experiență si maturitate. Nu sunt regizor. Sunt povestitor. Un povestitor care încearcă să-și folosească imaginația. Imaginația este cel mai bun și mai frumos lucru pe care îl avem. Am ales un text care vorbește despre nebunie în multe forme fiindcă nebunia e un concept pe care, din păcate sau din fericire, cred că îl stăpânesc. Vizionare plăcută și sper să uitați de orice altceva cât stați în sală.” (Mihai Bendeac)
Povestea despre Krecinski cel duplicitar, cartofor şi scăpătat, care se însoară din interes, ar putea fi o banală istorioară cu haz dintr-un secol trecut la care cel mult te poţi amuza ca de o scenetă veche.
Derapajele controlate, exagerările şi gomflările, toată această lumea ca o spumă este foarte bine motivată în toate aspectele sale.
Apoi muzica ce acompaniază triumfal ridicarea de cortină, intrările şi ieşirile din scenă şi subliniază cu două linii groase unele replici sau situaţii, potenţând ridicolul şi sporind efectul comic – acordurile recognoscibile în spatele alămurilor şi înfloriturilor şi complicaţiilor sunt cu atât mai satisfăcător de intuit din melodiile formaţiei Carla’s dreams.
Distribuție:
Liviu Pintileasa
Mihai Bendeac
Vlad Drăgulin
Mihaela Teleoacă
Gabi Costin / Marcelo Cobzariu
Gloria Găitan
Lucian Ionescu
Marius Drogeanu
Șerban Georgevici
Matei Arvunescu
Bogdan Ghițulescu
Regia:
Mihai Bendeac
Scenografia:
Iuliana Vîlsan
Efecte speciale:
Vlad Grigorescu
Muzica:
Carla’s Dreams
Soundtrack:
Mihnea Irimia
Light design:
Alin Popa
Traducerea:
Alexandru Kirițescu
Sonia Filip
INFO BILETE:

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută