Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Expoziții

Picnic by the Wayside | Sebastian Hosu @ Anca Poterasu Gallery

Picnic by the Wayside | Sebastian Hosu

Picnic by the Wayside | Sebastian Hosu @ Anca Poterasu Gallery

 

Cea de-a doua expoziție personală a lui Sebastian Hosu, de la Galeria Anca Poterașu, invită la un discurs artistic despre explorarea vizuală a relației ființei umane cu natura. Experimentând cu diverse tehnici artistice precum ulei pe pânză sau lemn și cărbune uscat pe hârtie, noile lucrări expuse redau apropieri și distanțări în percepția conexiunii dintre uman și non-uman.

 

Picnic by the Wayside propune o abordare postumanistă a interacțiunii dintre ființa umană și natură, prin eliminarea ierarhiilor stabilite între acestea. În lucrările expuse este accentuată relația de interdependență și unificare cu natura printr-un echilibru între un figurativ abstractizat și descompunerea acestuia amplificată de mișcare.

Artistul jonglează pe pânză cu prezențele umane, care fie se contopesc în peisaj, rămânând perceptibile doar fragmente din corp, fie le conturează aproape în totalitate, dominând câmpul vizual. Compozițiile amplifică conexiunea cu natura și aduc în prim plan o amintire colectivă încărcată de nostalgie în care nu există limite impuse de fenomenul natură-cultură, așa cum e definit de Donna Haraway: diviziunile produse care au avut tendința de a disocia umanul și natura, până la excluderea acestuia din mediul natural. În acest sens, discursul artistic trimite la o introspecție asupra reconectării cu natura, dar și a relației simbiotice susținute de existența acesteia în raport cu umanul.

 

Sebastian Hosu (n. 1988) s-a născut în Satu Mare, România, în prezent lucrează și trăiește în Leipzing, Germania. A absolvit Universitatea de Artă și Design (UAD) din Cluj-Napoca și Academia Albertina de Arte Frumoase din Torino. A terminat masteratul în pictură la Academia Regală de Arte Frumoase din Liège (2012) și la Academia de Arte Frumoase din Leipzing (2016). Lucrările de artă au fost prezentate în numeroase expoziții personale, printre care se regăsesc In My Inner Place, Double Q Gallery, Hong Kong, Japonia (2022); Ballad for Space Lovers, Galeria Philipp Anders, Leipzig, Germania (2022); In the Open, Rutger Brandt Gallery, Amsterdam, Olanda (2020), Leisure Life, Anca Poterasu Gallery, București, Romania (2019), Green Meat, Museum der bildenden Künste Leipzig (MdbK), Leipzig, Germania (2018), dar și expoziții de grup Mixed Feelings, Hildebrand Collection, G2 Kunsthalle, Leipzig, Germania (2022); Chow Chow, Josef Filipp Galerie, Leipzig, Germania (2021); See You There, Galerie Eigenheim, Berlin, Germania (2020). A primit numeroase premii precum: Finalist for the Walter Koschatzky Award, Viena, Austria (2021); The Elisabeth Greenshields Award, Canada (2019); The Elisabeth Greenshields Award, Canada (2017).

 

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România ?

Sursa: Facebook Anca Poterasu Gallery

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută