Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Expoziții

Perușul cântător @ Vivariu Bacău

Perușul cântător

Perușul cântător @ Vivariu Bacău

EXPONATUL LUNII AUGUST 

(Psephotus haematonotus)

Una din păsările endemice din sud-estul Australiei care impresionează prin cântecul foarte frumos și aspectul elegant al penajului este perușul cântător.

Penele roşii de pe spate, aproape ascunse de aripile în culori marine, i-au dat numele de perușul cu spatele roșu, şi este principalul semn de recunoaștere în sălbăticie. Masca albastru-turcoaz a masculului este un alt semn distinctiv, în timp ce femela acestei specii este mai degrabă lipsită de culoare, pictată în nuanțe gri, pe alocuri cu verde sau albastru.

Trăiește în Australia, pe lângă cursuri de apă, în apropierea pâlcurilor de copaci unde găsește adăpost.

Este un peruș de talie mică, de numai 27 cm lungime. S-a adaptat uşor în mediul locuit de oameni şi a devenit pasăre de colivie pentru cântecul lui deosebit. Poate fi o pasăre de companie afectuoasă şi jucăuşă, dacă are parte de atenţia şi dragostea stăpânului.

Perușul cu spatele roşu, ca şi peruşii ondulați, are nevoie de multă activitate. Îngrijit corespunzător, poate trăi până la 15 – 20 de ani. Este considerat unul dintre cei mai tăcuţi peruși, deoarece ţipetele şi strigătele lui nu sunt la fel de stridente ca în cazul altor papagali de aceiași talie.

Perușul cântător face parte din ordinul Psittaciformes, familia Psittacidae.

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente și Festivaluri din România?

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută