Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Teatru

Păsări de nisip @ Teatrul Naţional Marin Sorescu

Păsări de nisip

Păsări de nisip @ Teatrul Naţional Marin Sorescu

De Cristi Nedelcu

Regia Alexandru Boureanu și Raluca Păun

Scenografia Lia Dogaru

Concept video Florin Constantinescu

Distribuția: Alina Mangra, Roxana Mutu, Maria Popa, Mircea Mogoșeanu, Cosmin Rădescu, Dragoș Măceșanu, Gabriel Marciu

Un polițist care alege să încalce una dintre regulile de bază ale meseriei sale. Un complice de meserie îi alimentează indecizia. Fără să își dea seama, realitatea nu mai este ceea ce pare a fi. Cum se poate ajunge ca fiica lui să fie ademenită de indivizii de care ar trebui s-o protejeze, conform „fișei postului”?

Conflicte aparent minore degenerează treptat până când mai multe vieți sunt distruse. Cel care o seduce și o exploatează este un tânăr dreamer – ca și ea. Visul se sparge – viețile distruse nu mai pot fi recuperate decât în amintire.

„Spectacolul este conceput nu doar pentru prezentarea către publicul de teatru, ci vizează o discuție cu adolescenții la finalul spectacolului despre subiectul textului, despre acest fenomen atât de nociv pentru societatea românească și nu numai, în general, societatea balcanică.

Ne-am dorit să facem un spectacol curat din punct de vedere artistic pentru că scopul principal al acestuia este semnalul de alarmă pe care îl impune textul scriitorului Cristi Nedelcu. Păsări de nisip trebuie văzut, trebuie asimilat de către public și apoi trebuie promovat în sensul apărării acestor doamne și, de ce nu, domni, care sunt expuși riscului de a fi traficați de către persoane interesate să profite de pe urma unor naivități.” Alexandru Boureanu

„Textul Păsări de nisip este a doua mea incursiune în universul relațiilor părinți-adolescenți, după Paso Doble. Cred că este una dintre problemele importante ale societății de azi. Și nu numai de azi. În definitiv, și Romeo și Julieta este o piesă despre relația dintre tineri și părinți. Cumva, pentru mine este încă un mister cum adolescenții rebeli de ieri se transformă în părinții care nu se înțeleg cu adolescenții rebeli de azi. Iar aceste probleme care, știu, sunt de când lumea, se suprapun, sau mai bine spus se împletesc cu tarele societății de azi.”

Păsări de nisip nu este doar un text despre traficul de persoane și despre cum ajunge cineva în acest malaxor de vieți și destine. Este și o încercare de a pune în fața societății de azi o oglindă.” Cristi Nedelcu

Spectacolul Păsări de nisip va fi urmată de o dezbatere pornind de la subiectul piesei: traficul de persoane și creșterea gradului de conștientizare la nivelul comunității cu privire la acest fenomen.

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente și Festivaluri din România?

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută