Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Alte evenimente

Palatul Bragadiru – Istorie, poveşti şi loisir | Fundația Calea Victoriei @ Palatul Bragadiru

Palatul Bragadiru – Istorie, poveşti şi loisir

Palatul Bragadiru – Istorie, poveşti şi loisir | Fundația Calea Victoriei @ Palatul Bragadiru

 

Ce faci joi, 29 iunie, de la ora 19:00? Te invităm la Palatul Bragadiru, în compania istoricului Anita Sterea, la un eveniment de excepție, care va avea loc în sala de bal: Palatul Bragadiru – Istorie, poveşti şi loisir.

 

Vom afla cum a fost construit acest monument, care a fost istoria Palatului Bragadiru din a doua jumătate a secolului al XIX-lea şi până în secolul al XXI-lea, vom admira spaţiile culturale elegante, împodobite cu stucaturi aurite, coloane corintice, candelabre: sala de bal, terasa şi holul monumental de la intrare. La final, vom socializa în grădina frumoasă şi cochetă a palatului, ne vom bucura de gustări delicioase şi un pahar de vin.

 

Cine a construit Palatul Bragadiru?

Dumitru Marinescu Bragadiru a fost unul din cei mai importanţi producători de bere din istoria României, cu o poveste de viaţă spectaculoasă care aminteşte de destinele unor oameni de afaceri din occident, un tânăr întreprinzător care a creat o afacere prosperă, celebră timp de decenii în ţara noastră.

Om de afaceri extrem de abil şi inteligent, Bragadiru va intra în istoria oraşului şi prin moştenirea impresionantă pe care ne-a lăsat-o, Palatul Bragadiru, un monument inedit şi bine prezervat. Vom povesti despre familia Marinescu Bragadiru, despre beneficiile moderne şi vizionare oferite angajaţilor fabricii de bere, despre evenimentele care se organizau în Palatul Bragadiru în perioada interbelică, dar şi despre rolul pe care berea l-a avut în dezvoltarea vieţii sociale în secolul al XIX-lea. Vom face, totodată, o rapidă incursiune în localurile celebre din „La Belle Epoque” şi interbelic pentru a descoperi cum se relaxau bucureştenii vara, ce tipuri de bere se găseau la terase sau localuri, ce atmosferă era în capitală în lunile toride.

 

 

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România ?

Sursa: Teatrul Godot

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută