Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Artă și Cultură

Oraşul Artiştilor, ediția a VI-a

Vineri 12/08/2022
11:00

Proiectul cultural stradal Oraşul Artiştilor s-a deschis la Sibiu, în Piaţa Mică, sub Turnul Sfatului. Este al 6-lea an consecutiv când Asociația pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu (AIOS) creează pe perioada verii un spaţiu destinat artei în plin centrul oraşului.

Căsuţele din Oraşul Artiştilor sunt deschide zilnic, între orele 11:00-22:00, până în 9 octombrie 2022.

“Lipsa galeriilor de artă sibiene ne-a determinat, încă din anul 2017, să creem un spațiu destinat artei sibiene în spațiul public, un loc de expunere pentru artiștii sibieni, un cadru de întâlnire și exersare a abilităților artistice ale celor pasionați” a declarat Tudor Popa, organizator.

Pe parcursul anilor, au avut loc aici peste 30 de expoziții de artă plastică, în cadrul cărora au expus 70 de artiști locali, naționali și internaționali precum și 23 de studenți proveniți din toate facultățile de artă din țară, dar și de la Școala de Artă și Liceul de Artă din Sibiu.

Oraşul Artiştilor urmăreşte impulsionarea artiştilor sibieni în dezvoltarea acestei laturi, încurajarea debutului artistic prin organizarea de workshop-uri şi cursuri destinate tinerilor şi adulţilor pasionaţi de artă dar şi promovarea Sibiului prin artă. Acest spațiu, în care se respiră artă, oferă o alternativă excelentă turiștilor și iubitorilor de artă de petrecere a timpului liber, aceștia făcând aici cunoștință cu artiști profesioniști ori debutanți, cu ajutorul cărora descoperă o nouă latură a Sibiului.

În cadrul acestui spaţiu există şi un raft al cărţilor, unde sibienii şi turiştii pot alege lectura favorită.

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email