Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Teatru

O scrisoare pierdută

un spectacol de Horațiu Mălăele după I.L. Caragiale
Regie: Horaţiu Mălăele
Scenografie: Maria Miu
Muzica: Emy Drăgoi
Asistent regie: Viorel Florea
Regizor scenă: Viorel Florea
Durata: 2 h / Pauză: Nu

”O scrisoare pierdută este un spectacol ridicat pe profilul vechii Scrisori, într-o formulă nouă, adăugată și îmbogățitoare, spre liniștea conservatorilor și patima iubitorilor de teatru”. Horațiu

După 10 ani de la premiera ”Scrisorii”, una din cele mai personale viziuni care au dat unicitate programului “Caragiale 2012 la TNB”, Horațiu Mălăele propune pentru 2022 (când aniversăm 170 de ani de la nașterea autorului) o versiune spectacologică ”revăzută și adăugită”: dacă în 2012, regizorul Mălăele optase pentru renunțarea la întregul act 3 al comediei lui Caragiale, în 12 ianuarie 2022, O scrisoare pierdută revine pe scena Sălii ”Ion Caramitru” a TNB, în integralitatea ei, cu toate ingredientele pe care le aduce în plus ultimul act al acestei savuroase istorii de amor și intrigă politică.

O distribuţie de zile mari va da viaţă lumii atât de colorate din scena şi din culisele politichiei româneşti. Alături de: Horațiu Mălăele (Dandanache), Mircea Rusu (Tipătescu), Virgil Ogăşanu (Trahanache), Mihai Constantin (Caţavencu), Marian Râlea (Cetăţeanul turmentat), Raluca Petra (Zoe), Marius Rizea (Farfuridi), Mihai Calotă / Eduard Adam (Brânzovenescu), Marcelo S. Cobzariu (Pristanda), în scenă vor intra numeroși ”cetățeni” și ”polițiști, dar și o fabuloasă orchestră condusă de maestrul acordeonului, Emy Drăgoi.

Sursa: TNB

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email