Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Teatru

O noapte furtunoasă @ Teatrul Municipal Matei Vișniec

O noapte furtunoasă

O noapte furtunoasă @ Teatrul Matei Vișniec

Tânărul și talentatul regizor român, Mădălin Hîncu, face parte din promoția 2017 a absolvenților Universității de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, Facultatea de Teatru, Master Arta Regizorului de Teatru. Spectacolul său de licență, „Picnic pe câmpul de luptă” de Fernando Arrabal, a obținut Premiul pentru cea mai bună regie la Gala Absolvenților 2015.

Un regizor extrem de serios, Mădălin Hîncu se pregătește și își face temele foarte atent și meticulos, cu fiecare spectacol nou pe care îl realizează, reușind, încă din anii de studenție, un parcurs notabil în domeniul regiei.

Spectacolele realizate de Mădălin au atras, într-un mod deosebit, atenția, pentru că pe scenă, regizorul încearcă să producă atmosferă și caută mereu să lase o amprentă originală asupra creațiilor pe care le propune.

Echipa de producție O noapte furtunoasă:

Regia artistică: Mădălin Hîncu

Scenografia: Răzvan Bordoș

Asistent scenografie: Andreea Diana Nistor

Light design: Costi Baciu

Distributia O noapte furtunoasă:

Cătălin Ștefan Mîndru – Jupân Dumitrache

Alexandru Marin – Nae Ipingescu

Horia Butnaru – Chiriac

Delu Lucaci – Spiridon

Răzvan Bănuț – Rică Venturiano

Clara Popadiuc – Veta

Cristina Florea – Zița

Diana Lazăr – Mitică 1

Bogdan Amurăriței – Mitică 2

Durata spectacolului: 2h

Dramaturg, nuvelist, pamfletar, poet, scriitor, director de teatru, comentator politic și ziarist român, Ion Luca Caragiale este considerat unul dintre cei mai importanți scriitori români. Prima lectură a piesei „O noapte furtunoasă” a avut loc în 1877 la Junimea, iar în 1878, veritabilă capodoperă a dramaturgiei româneşti este publicată în revista Convorbiri literare.

Întemeietorul teatrului comic din România și unul dintre principalii fondatori ai Teatrului Național, Ion Luca Caragiale este cel mai cunoscut autor dramatic. Amintim doar câteva dintre piesele sale: Conu Leonida față cu reacțiunea, O scrisoare pierdută, D’ale carnavalului și drama Năpasta.

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România?

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută