Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Teatru

O dublă expoziție de pictură TNB – ”Noi-2022”

Începând cu 7 septembrie 2022, în Foaierul Media al TNB (aripa Intercontinental) se deschide o dublă expoziție de pictură, cea a fraților gemeni (!) Cezar și Ovidiu Popa, sub titlul sugestiv Noi-2022!

Biografia artistică a celor doi artiști pare ”trasă la indigo”: au absolvit  amândoi Liceul de Arte Plastice Nicolae Tonitza din București (1994 – 1998) și, apoi, cursurile Universității de Artă UNA (2008 – 2011), după care s-au consacrat unor activități de restaurare și conservare, lucrând împreună la Palatul de Justiție din București, la restaurarea unor fresce bisericești și practicând, ocazional, pictura pe sticlă și pe mobilă. Lucrările lor de pictură diferă, însă, substanțial ca stilistică și tematică, fiind marcate de personalitatea distinctă a celor doi artiști.

" "

După participarea (tot împreună!) la câteva expoziții de grup și personale, cea din urmă fiind în 1997, la Casa Radio, Cezar și Ovidiu Popa vor expune pe simezele de la TNB câteva lucrări reprezentative din creația lor.

Vă invităm să le descoperiți, cu ocazia vernisajului de miercuri, 7 septembrie, ora 19.00, în prezența artiștilor și a curatorului și criticului de artă Dr.Marius Tița, care va face prezentarea expoziției.

Expoziția Noi-2022 va fi deschisă în Foaierul Media al TNB (aripa Intercontinental) până în 30 septembrie 2022 și va putea fi vizitată zilnic între orele 10.00 – 18.00.

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută